Oene heeft haar 2e overwinning binnen van het seizoen. De 2e derby thuis werd uiteindelijk gewonnen met 2-1 van SEH uit Heerde.

Voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk: vandaag thuis moest er gewonnen worden om een klein beetje lucht te krijgen in deze 3e klasse. Na de onnodige nederlaag vorige week tegen ESC 0-2 kwam vandaag SEH op bezoek uit Heerde. Op een goed gevuld sportpark begonnen beide ploeg voor aanvang van de wedstrijd met 3 punten op zak.

Oene begint goed aan de wedstrijd. Het eerste schot is nog voor SEH in de 2e minuut, maar deze inzet gaat net over. Daarna heeft Oene het eerste half uur het beste van het spel. In de 6e minuut is het Arjan Gerrits met een schot van buiten de 16 dat maar net naast gaat. Weer een paar minuten later moet het gewoon 1-0 zijn voor Oene, Jim Schaap speelt 2 man uit binnen de 16 en komt vrij voor de keeper. Iedereen denkt aan de 1-0 maar zijn inzet gaat net naast de verkeerde kant van de paal. Oene  wint veel duels en speelt veelal de lange bal op Arjan Gerrits, want de verdediging heeft deze middag de grootste moeite om hem af te stoppen. En dan in de 15e  minuut weer een lange bal op Arjan. Hij laat de bal meteen vallen op Benjan Smit, en met een wereld pass achter de verdediging van SEH duikt ineens Jim Schaap op voor de keeper. Met een fraaie voetbeweging schiet hij Oene op een 1-0 voorsprong, wat zeker verdiend is op dat moment. Oene zet meteen aan en komt bijna op 2-0 via Wiljan van Hell. Een schot vanaf de 16 wordt gesmoord op de 5 meter en 2 spelers van Oene vergeten op dat moment het beslissende tikje te geven. SEH is de eerste 33 minuten totaal niet gevaarlijk, maar neemt daarna het spel over. Dit komt omdat Oene veel te veel achteruit gaat lopen. Het is een beetje wachten op de 1-1 vanaf dat moment. Een kopbal in de 43e minuut is bijna raak voor SEH, maar gelukkig voor Oene is het dan rust.

Na rust een flitsende start voor Oene want in de 47e minuut is het 2-0 voor Oene. Balverlies van SEH op het middenveld, en met een steekbal staat Arjan Gerrits ineens vrij voor de doelman van Oene. Met een simpele beweging omspeelt Arjan de keeper en schiet de 2-0 binnen. Weer vergeet Oene het simpel uit te spelen. De ploeg gaat heel onrustig voetballen en loopt steeds maar verder achteruit. Zo kan SEH weer terugkomen in de wedstrijd. Oene geeft niet heel veel weg de 2e helft, maar het is steeds billen knijpen op de bank en de tribune, want SEH komt er steeds gevaarlijk door. Gelukkig voor Oene is de eindpass steeds net niet goed. In de 83e minuut dan eindelijk weer eens een mooie aanval voor Oene, nu wordt er wel rust bewaard aan de bal. Oene voetbalt simpel door het middenveld van SEH heen en een voorzet vanaf links komt voor de goal bij Wiljan van Hell. Zijn volley scheert maar net langs de paal. En dan in de 88e minuut een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter: hij legt de bal zomaar ineens op de stip. Het is ook nog buiten de 16 en totaal geen overtreding. Deze buitenkans wordt benut door de aanvoerder van SEH en zo ineens is de spanning totaal weer terug in de wedstrijd. Er worden nog 5 minuten bijgetrokken door de scheidsrechter. In de 93e minuut schiet Arjan Gerrits nog op de paal na een perfecte counter. En SEH komt niet meer verder dan een slap schotje dat naast gaat.

Over de gehele wedstrijd toch wel een verdiende overwinning voor Oene, maar het ging zeer moeizaam deze middag. De 3 punten bleven gelukkig in Oene, de ploeg had het zichzelf veel gemakkelijker kunnen maken door na de 2-0 niet zover achteruit te lopen en de ruimte op het veld beter te benutten. Dan was er misschien wel een veel grotere uitslag uitgerold. Volgende week gaat Oene uit naar Teuge, daar zijn er zoals elke wedstrijd ook weer mogelijkheden voor een goed resultaat.

Opstelling Oene: Herman Balk-Berthold Gerrits-Paul van Bussel-Patrick Kamphuis-Patrick Kers-Stefan Kruitbosch-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Yve Hilberink(65e Joost Eggink)-Jim Schaap-Arjan Gerrits.

2016-10-01-tygo-van-limburg-small

Pupil van de week bij Oene 1 – SEH 1 was Tygo van Limburg