De eerste 3 punten zijn binnen voor Oene in de 3e klasse. Tegen de buurman uit Veessen speelde Oene een goede 1e helft, maar verzuimde afstand te nemen in de eerste 30 minuten. De 2e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar een penalty in de 90e minuut werd benut door Arjan Gerrits.

Op een goed gevuld sportpark in Oene was dan de 1e derby dit seizoen thuis tegen Vevo, een wedstrijd voor beide ploegen van groot belang na de nederlagen van vorige week, Oene  ging kansloos onderuit tegen VSCO, en Vevo speelde een goede wedstrijd tegen Hatto Heim maar verzuimde de kansen af te maken.

Oene start vandaag heel goed, vanaf de 1e minuut zit Oene er bovenop en de eerste 30 minuten geeft Oene bijna niets weg. In de 2e minuut krijgt Oene een grote kans via de goed spelende Benjan Smit. Hij omspeelt 2 man in de 16 en zijn inzet kan nog net gepakt worden door de keeper van Vevo. In de 8e minuut moet Oene op voorsprong komen uit een vrije trap van Arjan Gerrits. De keeper verwerkt de bal niet goed, dan is het eerst Jim Schaap die de rebound simpel kan binnenschieten, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Daarna komt deze bal zo voor de voeten van Benjan die op 5 meter van de goal de bal naast werkt. Oene gaat door met het vroeg vastzetten van Vevo. In de 10e minuut een lange bal van achteruit, de verdediging van Vevo grijpt half in en Jim Schaap gelooft nog in deze bal. Tussen 2 spelers lobt hij de bal net over de lat. Na 30 minuten de eerste kleine kans voor Vevo, de nr. 16 kan vrij aanleggen maar zijn schot is te slap. In de 40e minuut weer een grote kans voor Oene. Na een mooie aanval via de rechterkant komt de bal voor de goal, maar Jim Schaap schiet op de lat van dichtbij. En dan zul je bijna zien: als je zelf de kansen niet afmaakt valt ie aan de andere kant. Jeroen Bronsink kan er op links vandoor na een overtreding op Wouter Kamphuis. De scheidsrechter laat toch doorspelen, maar gelukkig speelt Vevo het zeer slecht uit. De voortzetting is 3 tegen 1, maar gelukkig loopt de speler van Vevo buitenspel en gaat deze grote kans verloren voor Vevo. Beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand, waar het gezien de mogelijkheden wel 3-1 had moeten staan.

In de rust worden beide trainers bij de scheidsrechter geroepen om de gemoederen in het veld, en de onderlinge verbale strijd tussen de trainers, tot rust te roepen. Maar eigenlijk hoort het ook wel een beetje bij een derby.

Na rust een ander soort wedstrijd. Nu zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en krijgen beide ploegen een aantal mogelijkheden. Eerst is het Mike van Bussel die goed onderschept op het middenveld. Zijn schot van 20 meter spat uiteen op de vuisten van de keeper van Vevo. In de 65e minuut is het bijna 0-1 voor Vevo, maar Yve Hilberink kan nog net met een sliding redding brengen in de 5 meter voordat de bal kan binnengeschoten worden door de spits van Vevo.  Vevo wordt iets sterker en krijgt in de 70e minuut een dot van een kans. De nr.7 Рde beste man aan Vevo zijde Рis er door aan de rechterkant, maar zijn schot in de kruising wordt goed gepakt door Herman Balk. Meteen de aanval erop komt Oene bijna op 1-0. Een mooie aanval over de rechterkant via Wiljan van Hell, zijn schot spat uiteen op de kruising. In de 75e minuut een vrije trap voor Vevo van Jeroen Bronsink, die strand in de muur van Oene. Een counter volgt aan de linkerkant via Yve Hilberink, zijn voorzet komt op het hoofd van Benjan Smit en zijn kopbal gaat rakelings over. In de 80e minuut krijgt Vevo een rode kaart. Het is Jeroen Bronsink, die al geel heeft en tot 2x toe verhaal gaat halen bij de scheidsrechter en daarna kan vertrekken met 2x geel. Oene zet nog een keer vol aan. En dan in de 88e minuut wel of geen penalty voor Oene; uit een corner komt Arjan Gerrits de 16 binnen. De verdediger steekt zijn been uit en raakt Arjan licht. De scheidsrechter wijst hierop naar de stip, en iedereen van Vevo is woedend. Maar je kan erop wachten als dit gebeurt in de 16: de ene scheidsrechter wuift hem weg en de andere wijst dan terecht naar de stip. Hierna schiet Arjan Gerrits Oene op 1-0 vanaf de stip. Wat gezien de gehele wedstrijd en gezien de kansen ook wel terecht was.

Zo heeft Oene de zwaarbevochten 3 punten binnen en kan het met een fijn gevoel naar DSV toe. Beide ploegen hebben 3 punten gehaald uit de eerste 2 wedstrijden. Als Oene weer met zoveel inzet kan spelen als vandaag tegen Vevo, dan zijn er mogelijkheden voor 1 punt of 3 punten daar. Maar als het team met een instelling speelt zoals tegen VSCO, dan gaat het een zware middag tegemoet.

2016-09-10-jesper-dalhuisen-small

Pupil van de week: Jesper Dalhuisen

Opstelling Oene: Herman Balk-Berthold Gerrits-Patrick Kamphuis-Wouter Kamphuis-Patrick Kers-Mike van Bussel-Joost Eggink (65e Yve Hilberink)-Wiljan van Hell-Benjan Smit- Arjan Gerrits-Jim Schaap(80e Paul van Bussel).