Afgelopen zaterdag moest Oene VR1 aantreden tegen het niet geheel onbekende Pesse. Twee seizoenen geleden speelden de elftallen ook al tegen elkaar. Oene ging met een bijna compleet elftal richting Drenthe, alleen Manouk Bosch ontbrak. Zij speelde mee met vrouwen 2.

Oene begint slap aan de wedstrijd en kan geen grip krijgen op het spel. Pesse zet Oene goed onder druk en creëert enkele kansen. Uiteindelijk valt dan ook de 1-0 uit een corner. Oene gaat vervolgens wat meer naar voren spelen en probeert het spel meer naar zich toe te trekken.Oene krijgt meer balbezit en komt steeds meer op de helft van de tegenstander te spelen. Dit resulteert in enkele mogelijkheden, maar echte kansen worden nog niet gecreëerd. Pesse wordt teruggedrukt op hun eigen helft en komt er zo nu en dan nog uit, maar echt gevaarlijk worden ze niet.

Na de rust speelt Oene een stuk beter dan in het begin van de wedstrijd en diverse mooie aanvallen worden opgezet. Oene krijgt opnieuw enkele kansen, maar de keeper weet haar doel schoon te houden. Pesse komt nauwelijks op de helft van Oene en het is aan Oene om de gelijkmaker op de borden te krijgen. Dit gebeurt uiteindelijk ook: Ellen van de Streek draait bij haar directe tegenstander weg en weet met een afstandsschot de keeper van Pesse te passeren: 1-1. Oene blijft doordrukken en verschijnt enkele keren voor het doel van Pesse, maar de bal wil er maar niet in. Pogingen van o.a. Carolien Bonhof en Maaike van de Weijer verdienden een beter lot, maar de verdiende 1-2 blijft uit. In de laatste minuten van de wedstrijd komt Pesse geheel onverwachts op een 2-1 voorsprong, nadat José van Egteren de bal snel het spel inbrengt. De achterhoede van Oene is er nog niet klaar voor en de voorhoedespeelster van Pesse weet de bal op te vangen en schiet deze ietwat gelukkig in het doel van Oene. De scheidsrechter fluit niet veel later af en Oene gaat zwaar teleurgesteld het veld af.

Volgende week speelt Oene thuis tegen FC Meppel/Alcides vrouwen 1. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur