Afgelopen zaterdag speelde Oene vrouwen 1 haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016/2017. Met een nagenoeg fit en compleet elftal ging Oene thuis de strijd aan met Rouveen vrouwen 1. José van Egteren ontbrak vandaag, maar Karin Riphagen was bereid om deze wedstrijd te keepen.

Oene begon goed aan de wedstrijd en creëerde enkele grote kansen, maar helaas wist Oene deze kansen niet te verzilveren. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam dan toch de verdiende 1-0: na een goede actie van Nadine Feith vanaf de linkerkant, wist zij Ellen van de Streek te bereiken en Ellen schoot de bal langs de keeper in het doel: 1-0. Oene bleef aandringen en was naarstig op zoek naar de 2-0, maar de kansen bleven onbenut.
Na balverlies in de voorhoede bij Oene kon Rouveen ineens doorstomen richting het doel van Oene en na een goede ingreep van Esmee van Eek geeft de scheidsrechter onverwachts een penalty! De speelster van Rouveen faalt oog in oog met keeper Karin Riphagen niet: 1-1. Dit is tevens de ruststand.
Oene heeft het betere van het spel en geeft eigenlijk niks weg, maar het weet de kansen niet te verzilveren. Een ruststand van 3-1 was zeker niet onterecht geweest.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld: Oene speelt redelijk verzorgd voetbal en Rouveen komt er mondjesmaat uit. Oene creëert weer enorm veel kansen, maar ook nu duurt het erg lang voordat de bevrijdende 2-1 gemaakt wordt. Carolien Bonhof breekt door aan de rechterkant en weet met een prima voorzet Ellen van de Streek te bereiken. Zij kopt de bal achter de doelvrouw van Rouveen en de meer dan verdiende voorsprong staat op het scorebord: 2-1. Uiteindelijk komt dan ook de 3-1, na opnieuw een goede uitbraak van Carolien Bonhof aan de rechterkant van het veld. De bal wordt opnieuw voorgetrokken en één van de verdedigers van Rouveen loopt de bal zelf in het doel: 3-1! Op het laatst weet Rouveen nog de aansluitingstreffer te scoren en is het even billen knijpen, maar na 90 minuten fluit de scheidsrechter dan eindelijk af en zijn de eerste drie punten een feit!

Volgende week speelt Oene vrouwen 1 in en tegen Pesse. Aanvang: 14:30 uur