Oene heeft zichzelf een slechte dienst bewezen, door de belangrijke wedstrijd uit te verliezen bij VEVO. Oene putte hoop uit de goede wedstrijd van vorige week tegen VSCO, maar tegen VEVO was Oene geen schim van de ploeg die vorige week. Het ontbrak Oene aan felheid, de volledige wil om te winnen en de slimheid wat er in deze wedstrijd wordt gevraagd. En VEVO haalde alles uit de kast vanaf de 1e tot de laatste minuut. Qua voetbal was het wat beide teams lieten zien vandaag niet best, maar de spanning vergoedde alles. Op deze plaats een heel groot compliment voor de scheidsrechter deze middag die er vanaf de 1e minuut heel kort op zat, want anders was denk ik deze wedstrijd zeker in de 2e helft ontploft.

Zoals gezegd is VEVO vandaag veel feller dan Oene en staat het team na 6 minuten dan ook uit het niets op 1-0. Mike van Bussel wil een breedte pass geven en speelt de bal dwars door het midden. Deze wordt dan ook onderschept, en op randje buitenspel kan de spits van VEVO koelbloedig de 1-0 binnen schieten. Een 1e helft die je snel kan gaan vergeten; beide ploegen krijgen eigenlijk geen enkele kans. Het spel ligt vaak stil, want de doelman van VEVO kan eigenlijk niet verder na 25 minuten. Toch maakt hij wel de 90 minuten vol. En Oene heeft daar totaal geen gebruik van gemaakt, want de VEVO doelman is eigenlijk nooit echt in de moeilijkheden geweest. Oene krijgt 2 hele kleine mogelijkheden. Het is Jesse Teeuwen die tot 2 maal toe net iets te laat is bij de bal. En VEVO krijgt 2 mogelijkheden via een vrije trap op de rand van de 16, maar schiet 2x vol in de muur. En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor VEVO.

Na rust probeert Oene het nog wel en krijgt ook wel iets meer grip op de wedstrijd, Na 60 minuten krijgt de spits van VEVO een terechte rode kaart van de scheidsrechter. Eerst krijgt hij geel na de zoveelste overtreding. Nog geen minuut later laat hij zich weer gaan na hard inglijden op een speler. Oene kan nog 30 minuten vol gas geven tegen 10 man en een geblesseerde keeper. Maar VEVO haalt slim alle registers open en vertraagt het spel steeds heel slim. Oene probeert van alles maar komt eigenlijk niet tot een grote kans. VEVO komt er op de counter een aantal keren gevaarlijk uit. Beide ploegen vechten zich naar het einde.

VEVO wint deze belangrijke wedstrijd van Oene met 1-0 en slaat een groot gat van 10 punten met Oene. Een wedstrijd waarin Oene niet thuis gaf, want in dit soort wedstrijden worden er andere dingen gevraagd dan alleen mooi voetbal, en daar was VEVO vandaag veel slimmer in dan Oene. Nu aankomende week de koppies weer bij elkaar steken en dan de volgende wedstrijd thuis tegen DSV kunnen er weer 3 punten worden gehaald. Het is aan de ploeg om dan karakter te tonen na deze verdiende nederlaag.

Opstelling: Herman Balk-Mike van Bussel-Richard Pannekoek (70e Sander ter Beek)-Gijs Hanekamp-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Jesse Teeuwen-Youri Schuring-Jim Schaap(56e Arjan Gerrits)-Yve Hilberink.