Oene is er niet in geslaagd om zijn laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Voor aanvang van de wedstrijd telde alleen de 3 punten maar voor Oene, want de ploeg zakt steeds verder weg op de ranglijst en het gat met de ploegen erboven wordt steeds groter.

Oene begint wel goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier speelt de ploeg aardig voetbal en komt niet in de problemen. Na een minuut of 20 neemt Hattem de regie over. Oene komt steeds een mannetje tekort op het middenveld en de ploeg weet dit niet op te lossen. In de 20e minuut kan Wouter Kamphuis nog een schot blokken binnen de 16. Weer 2 minuten later ziet alleen de scheidsrechter dat de keeper van Oene een paar centimeters buiten de 16 een bal uittrapt. Hij geeft een vrije trap aan Hattem, gelukkig pakt Herman Balk deze onderuit de hoek. Oene heeft het moeilijk en het is dan ook wachten op de 1-0. Steeds kiest Oene voor de lange bal van achteruit en steeds komen deze ballen niet aan en kan Hattem weer aan de aanval gaan denken. Gelukkig voor Oene speelt de thuisploeg het niet goed uit en blijven de grote kansen uit. De laatste 5 minuten van de 1e helft komt Oene er een paar keer goed uit; Jasper Mosterd kan net niet een voorzet binnenkoppen en Benjan Smit komt tot 2x toe de keeper van Hattem tegen met een schot. Zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust een hele rommelige 2e helft met een scheidsrechter die wel vaak een verkeerde beslissing neemt. Hij begint met het geven van soms onduidelijke gele kaarten – 9 in totaal. Een paar waren terecht maar van sommige konden de toeschouwers geen touw aan vast knopen. En zo ook in de 48e minuut; na een duidelijke overtreding op Andy Kers op de rand van de 16 bij Hattem laat ie dan ineens doorspelen. De counter die volgt wordt fantastisch afgemaakt door de spits van Hattem: 1-0. Weer een aantal minuten later staan 2 verdedigers van Oene te slapen en krijgt de nr.14 een vrije kans. Hij schiet gelukkig over. Oene gaat van speelwijze veranderen en dat doet de ploeg goed. Men krijgt ook een paar kansjes. Maar de grootste is voor Jim Schaap. Zijn uithaal na een mooie aanval beland snoeihard op de lat. Weer een paar minuten later een hard schot van Arjan Gerrits dat via een voet van een verdediger en via de borst van de keeper en de paal uit het doel verdwijnt. Oene heeft de laatste weken net niet dat kleine beetje geluk dat een ploeg nodig heeft voor een punt of 3 punten. Oene speelt de laatste 15 minuten alles op alles en geeft veel ruimte weg. Hattem is een paar keer dicht bij de 2-0 of 3-0 maar vergeet de trekker over te halen. Tot grote kansen komt Oene ook niet meer en men verliest deze wedstrijd dan wel lullig door een foutje van de scheidsrechter. Maar gezien de wedstrijd wel een terechte uitslag want Hattem was voetballend beter deze middag.

Nu dan de winterstop voor Oene. Men zal echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want het is inmiddels wel 5 voor 12 geworden. De eerste zorg zal zijn om bij de 2 onderste plaatsen weg te blijven en voetballend zal het ook een stuk beter moeten. Een aantal blessures zijn na de winterstop voorbij en de terugkeer van Jesse Teeuwen is misschien wel de sleutel tot succes, want waar het aan schort is ook het aantal doelpunten. Verdedigend staat het wel goed bij Oene, maar aanvallend komt de ploeg te kort in deze klasse.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Mike van Bussel-Wouter Kamphuis (75e Gijs Hanekamp)-Patrick Kers-Wiljan van Hell- Ernst Rombout (46e Jim Schaap)-Andy Kers-Benjan Smit-Jouri Schuring (60e Arjan Gerrits)-Jasper Mosterd.