Oene heeft haar eerste wedstrijd na de winterstop verloren met 1-2 van de koploper VSCO. Oene, dat strijdend ten onder is gegaan, heeft de koploper een hele zware middag bezorgd. Oene begon in een nieuwe opstelling en bracht een jong elftal op de been. De uitstekend spelende Gijs Hanekamp bezorgde de topscoorder van VSCO een moeilijke middag. Oene begon uitstekend aan de wedstrijd en had het duel binnen 11 minuten moeten beslissen. Uit de drie 100% kansen wist Jim Schaap er maar één achter de doelman van VSCO te krijgen. En daar lag denk ik ook het verschil van deze middag. Maak je deze 3 kansen dan is de wedstrijd denk ik ook gespeeld.

Zoals gezegd schiet Oene uit de startblokken. In de 6e en 7e minuut komt Jim Schaap vrij voor de keeper van VSCO, na goed doorzetten en druk zetten van de hele ploeg. Maar tot 2x toe weet de doelman van VSCO redding te brengen. Maar in de 11e minuut is het dan wel raak voor Oene. Na een mooie combinatie tussen Jesse Teeuwen en de uitstekend spelende Yve Hilberink, komt Yve er door aan de linkerkant en speelt de vrijstaande Jim Schaap aan, die daarna simpel scoort. Het eerste kwartier komt VSCO er niet echt gevaarlijk uit. VSCO claimt wel een penalty op de achterlijn na contact met de rechtsbuiten en de keeper van Oene, maar de scheidstrechter wuift dit weg. In de 16e minuut weer een mooie aanval over de linkerkant. Yve Hilberink is zijn directe tegenstander weer de baas en komt door over de linkerkant. De bal komt bij de 2e paal bij Mike van Bussel, maar zijn inzet wordt voor de doellijn weggewerkt. Het duurt tot de 20e minuut voor het 1e schotje op goal van VSCO, maar dit is totaal geen probleem voor de Oener doelman. Oene heeft de eerste 35 minuten de wedstrijd helemaal in handen. De laatste 10 minuten komt VSCO beter in de wedstrijd en krijgt ook nog één goede mogelijkheid via de spits Rinse van der Velde. Deze draait goed weg bij Paul van Bussel en de keeper van Oene plukt de bal uit de bovenhoek. En dan nog één moment voor rust; weer wuift de scheidsrechter een penalty weg, wat er ook totaal geen een was omdat de nr.10 zich wel heel opzichtig laat vallen.

Oene moet in de rust twee noodgedwongen wissels plegen. De goed spelende Paul van Bussel moet eraf met een heup blessure. En de man waar het meeste gevaar van af kwam, Yve Hilberink gaat er vanaf wegens verplichtingen elders. Oene moet daardoor veel te veel schuiven in het elftal. Het team heeft er alles aangedaan in de 2e helft maar de 1-1 viel veel te snel in de 2e helft. Na de donderpreek van de trainer stond er nu een heel ander VSCO in de 2e helft. De 1-1 viel al in de 56e minuut na een mooie aanval over de linkerkant en een perfecte voorzet op Rinse en die kopt schitterend de 1-1 binnen. Oene moet daarna nog een keer noodgedwongen wisselen. Nu is het Mike van Bussel die eraf gaat, ook hij speelde een uitstekende wedstrijd. VSCO voelt dat er meer inzit en zet vol aan voor de overwinning. VSCO krijgt ook kansen: een bal op de paal en de lat voorkomen de 1-2 voorsprong. En dan 10 minuten voor tijd de ongelukkige achterstand voor Oene; een bal wordt hoog ingebracht aan de rechterkant, de Oener doelman komt, maar de slimme spits van VSCO is net iets eerder bij de bal met zijn hoofd en kopt de bal in het lege goal: 1-2. Oene probeert het daarna nog wel maar de pijp is leeg bij de jongens.

Een zure nederlaag voor Oene. Na een heel goed begin had Oene de wedstrijd allang moeten beslissen, maar na rust was VSCO gewoon de betere ploeg en had het misschien ook wel het geluk van de koploper met de 1-2. Nu volgende week de zeer belangrijke wedstrijd bij het uitstekend spelende VEVO, dat nu weer won en de aansluiting heeft gekregen met de grote middenmoot. Voor Oene is het dan erop of eronder. Bij verlies wordt het wel heel moeilijk om onder de streep weg te komen en bij winst komt men op 4 punten van VEVO. Dus kom de ploeg massaal steunen in deze derby.

Opstelling Oene: Herman Balk-Mike van Bussel (70e Harmen Nooteboom)-Gijs Hanekamp-Paul van Bussel(46e Richard Pannekoek)-Benjan Smit-Wiljan van Hell-Jesse Teeuwen-Yve Hilberink-(46e Stefan Kruitbosch)-Jim Schaap-Youri Schuring

Pupil van de week Jurre Deunk

Team van de week JO13-1