Na een aantal oefenwedstrijden en bekerwedstrijden begon voor Oene 1 vandaag dan het echte werk: de 1e wedstrijd voor Oene weer in de 3e klasse. In de laatste 3 bekerwedstrijden liet Oene leuk voetbal zien maar was de tegenstand niet van het niveau van de 3e klas. En dat was vandaag goed terug te zien, uit tegen een ploeg waar Oene het altijd moeilijk tegen heeft. VSCO was vandaag misschien wel een maatje te groot voor Oene. De eerste 20 minuten kon Oene nog goed meekomen, maar na 1-0 viel de ploeg ver terug. Zonder beleving en de wil om de duels te winnen, leed de ploeg een verdiende 3-1 nederlaag.

De eerste grote kans is voor Oene. In de 10e minuut komt Oene er snel uit via Jim Schaap aan de rechterkant. Jim moet meteen de bal voorgeven waar 2 man van Oene staan te wachten om de 0-1 binnen te schieten, maar Jim wacht te lang en de voorzet kan geblokt worden door de verdediger van VSCO. Na  15 minuten zet VSCO echt aan en Oene krijgt de eerste grote kans tegen. Een kopbal van de nr. 9 kan nog gepakt worden door Herman Balk. Een paar minuten later is het wel raak, balverlies op de middenlijn en daarna te slap ingrijpen en alles ligt open achterin. De nr. 9 heeft vrije doorgang en schiet beheerst binnen. Oene verliest hierna veel duels en mist de overtuiging. in de 24e minuut is het bijna 2-0 via een snelle uitbraak. Weer een aantal minuten later is er een verkeerde terugspeelbal van Patrick Kamphuis en gelukkig behoedt Herman Balk Oene voor een 2-0 achterstand. Iedereen denkt dat Oene misschien kan gaan rusten met een kleine achterstand van 1-0 om dan in de rust een ander strijdplan te bedenken, maar weer knullig balverlies aan de linkerkant. In de omschakeling ligt alles open en wordt de buitenspelval aan de rechterkant simpel omspeeld. Een paar seconden later ligt de bal achter Herman Balk in de 46e minuut !!!!

Nu moet er een wonder gebeuren in de 2e helft om de achterstand recht te zetten. Na rust hetzelfde beeld als de laatste 30 minuten, een veel te slap Oene en VSCO dat veel beter voetbalt dan Oene. In de 55e minuut is de wedstrijd gespeeld. De spits van VSCO speelt heel simpel de verdediging van Oene uit en schiet simpel raak. Daarna nog een aantal mogelijkheden voor VSCO om de score verder uit te bouwen, maar het vizier staat gelukkig voor Oene niet meer op scherp. In de 85e minuut komt Oene nog op 3-1 via Arjan Gerrits en zet zo de eindstand op het bord. En zo is de rentree voor Oene in de 3e klasse op een teleurstelling uitgelopen. Volgende de week de eerste thuiswedstrijd tegen Vevo thuis, dan zal er toch meer strijd en vooral bezieling in de ploeg moeten komen om de 3 punten in Oene te houden.

Opstelling: Herman Balk-Mike van Bussel-Patrick Kamphuis-Wouter Kamphuis-Patrick Kers- Berthold Gerrits(46e Jasper Mosterd)-Jordy de Graaf-Benjan Smit-Joost Eggink (66e Yve Hilberink)-Arjan Gerrits-Jim Schaap (70e Gijs Hanekamp)