Oene heeft vandaag verloren met 0-3 van SVI uit Zwolle. de uitslag was wel terecht, maar het team heeft zeker een viertal 100% kansen laten liggen deze middag. Oene werd vandaag geplaagd door een groot aantal blessures (7 stuks). Desondanks speelde Oene een goede wedstrijd, daarom toch de complimenten voor het team tegen de beste ploeg uit deze competitie. Na de zeperd vorige week tegen RDC middels een collectief falen van het team, heeft Oene er alles aan gedaan deze middag.

Na 2 minuten ligt de bal echter al in het netje bij Oene. Na een corner van Oene  krijgt de beste man van het veld de nr.18 de bal op de helft van Oene. Hij sprint met de bal aan de voet 3 man van Oene eruit, ontwijkt ook nog een 2 tal slidings en geeft daarna perfect voor. Dan is het een koud kunstje om bij de 2e paal binnen te tikken en zo laat Oene zich heel snel verrassen. Oene pakt het hierna weer goed op en komt er via de snelle Jasper Mosterd en Jouri Schuring een paar keer gevaarlijk uit, maar echt grote kansen krijgt de ploeg niet. Tot de 30e minuut speelt Oene aardig mee en geeft het team ook haast niets weg. In de 35e minuut een grote kans voor SVI, de middenvelder vergeet echter vanaf 5 meter de trekker over te halen. Oene denkt te gaan rusten met een 0-1 achterstand, maar in de 44e minuut valt een heel raar schot van de rechtsbuiten zo via de korte hoek binnen en is het 0-2.

Meteen vanaf de aftrap moet Oene op 1-2 komen. Een mooie aanval via de rechterkant en de bal komt op de 5 meter op het hoofd van Jasper Mosterd die helemaal vrijstaat. Zijn kopbal gaat rakelings over. Na rust had Oene de wedstrijd helemaal moeten laten kantelen.  Binnen 10 minuten krijgt Oene drie 100% kansen om te scoren maar vergeet het telkens de trekker over te halen. Het zijn 2x Jasper Mosterd en 1x Arjan Gerrits die vergeten te scoren. Het hele seizoen is dit dan ook het manco voor Oene: men vergeet te scoren op de momenten dat het moet. De wedstrijd golft hierna steeds op en neer, met SVI de betere voetballende ploeg en Oene dat met veel passie en strijd aardig op de been blijft. In de 89e minuut een wonderschoon doelpunt van SVI. Een lob van 40 meter verdwijnt over de Oener doelman en de einduitslag is dan ook meteen bekend: 0-3.

Het is geen schande dat je van deze ploeg verliest en de complimenten aan alle invallers: ze hebben het meer dan uitstekend gedaan. Nu volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Als men zoals vandaag speelt met de juiste instelling dan zijn er in Hattem zeker mogelijkheden. Dan moet de ploeg echter wel de kansen gaan benutten om de 3 punten mee te gaan nemen. Dus kom de ploeg nog een keer vol steunen aanstaande zaterdag.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Richard Pannekoek (23e Jim Schaap)-Wouter Kamphuis-Patrick Kers- Wiljan van Hell-Ernst Rombout-Andy Kers-Arjan Gerrits(75e Joost Eggink)-Jasper Mosterd-Jouri Schuring.

2016-12-03-wessel-bonhof-medium

Wessel Bonhof was deze wedstrijd pupil van de week