Oene heeft haar thuiswedstrijd tegen ’t Harde verloren met 0-1. Het doelpunt viel 6 minuten voor tijd. In een wedstrijd met veel scoringsmogelijkheden voor beide ploegen was het een wonder dat er maar 1 doelpunt viel, dit was mede te danken aan goed keeperswerk van beide doelmannen.

In de 2e minuut is daar dan het 1e schot voor ’t Harde dat rakelings naast gaat. Oene is dus meteen gewaarschuwd. In de 5e minuut een eerste doelpoging voor Oene. Een schot van Patrick Kamphuis gaat recht op de doelman af. Het spel golft op en neer en Oene heeft moeite met de lopende mensen. In de 14e minuut moet Oene op 1-0 komen. Een snelle omschakeling van Oene en het is Jim Schaap die er aan de linkerkant vandoor is. Het is 2 tegen 1 voor Oene , maar de breedtepass op Arjan Gerrits is net te kort en zo gaat deze grote kans verloren. Weer een aantal minuten later een enorme kans voor ’t Harde. Een bal bij de 2e paal wordt goed teruggekopt op de 11 meter en het schot van de nr.16 gaat maar net over. Na een half uur denkt iedereen aan de 1-0 voor Oene. Een schot van Arjan Gerrits verdwijnt tussen een aantal benen van de verdedigers van ’t Harde en de keeper heeft geluk dat de bal die door zijn benen gaat achter hem voor de doellijn blijft liggen. Daarna is het aan de andere kant weer bijna 0-1. Nu krijgt ’t Harde de bal in de kluts met geluk mee in de 16. De spits staat ineens vrij voor de uitstekende keeper van Oene en met een prachtige reflex voorkomt hij de zekere 0-1. Het spel golft op en neer weer 2 minuten later een grote kans voor Oene, nu is het Benjan Smit die vrij kan aanleggen op de rand van de 16. Zijn schot wordt op de 5 meter geblokt door een verdediger van ’t Harde want hier was de keeper van ’t Harde zeker kansloos geweest. Hierna neemt ’t Harde de regie over en mag Oene van geluk spreken dat het niet op achterstand komt. Zeker 3 mogelijkheden komen er via uitstekende aanvallen, maar de goed spelende Herman Balk houdt gelukkig voor Oene de 0. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand en gezien de vele mogelijkheden aan beide kanten had het zomaar 3-5 kunnen staan.

De 2e helft gaat verder zoals de 1e helft veel kansen aan beide kanten. De eerste 15 minuten voetbalt ’t Harde beter dan Oene maar echte grote kansen zijn er niet. In de 65e minuut de 1e voor Oene. Via een snelle uitval wordt weer een schot geblokt van Benjan Smit op de 5 meter. Meteen de aanval erop kopt ’t Harde op de paal en weer komen beide ploegen goed weg. Weer 2 minuten later kan Oene op voorsprong komen. Een diepe bal op Jim Schaap en de keeper is zijn goal uit. Hij verwerkt de bal echter niet helemaal goed. Jim legt de bal terug op Benjan Smit maar eigenlijk net niet helemaal lekker en de inzet gaat net over in de lege goal. Het publiek vermaakt zich prima deze middag want aan kansen geen gebrek. Nu is het weer ’t Harde die een beste kans krijgt maar weer is het Herman Balk die de 0-1 voorkomt. In de 72e minuut is het weer Jim Schaap met een mooie actie. In de 16 speelt hij  een man simpel uit en kan vrij aanleggen. Zijn schot kan echter nog net gestopt worden door de keeper van ’t Harde. En dan in de 84e  eigenlijk wel de verdiende 0-1 voor ’t Harde. De beste man van het veld de nr.8 draait simpel weg op het middenveld, speelt de spits aan, loopt zelf door en rondt daarna beheerst af met een mooi doelpunt. Oene gaat daarna alles of niets spelen en krijgt in de 92 minuut nog een hele grote kans. Een bal wordt bij de 2e paal goed terug gekopt en Benjan Smit hoeft de bal maar binnen te knikken, maar vergeet de bal naar beneden te koppen en zijn kopbal gaat centimeters over de lat. Daarna is het ook over en uit en verliest Oene van een goed spelend ’t Harde. De ploeg valt niets te verwijten het heeft alles gegeven en genoeg kansen gehad.

De tegenstander staat veel te laag op de ranglijst en speelde bij vlagen goed combinatie voetbal met een uitblinker in de nr.8 de aanvoerder. Over 90 minuten een verdiende nederlaag gezien de kansen verhouding maar met een beetje meer geluk had er misschien wel een puntje ingezeten. Volgende week de bekerwedstrijd thuis tegen Zeewolde om 14.30 uur en 29e oktober gaat Oene uitspelen tegen onze buurman WZC. Een belangrijke wedstrijd voor Oene; bij winst op WZC sluit men aan bij de middenmoot. Gezien het spel van de afgelopen weken is er genoeg hoop voor Oene, alleen de kansen moeten dan wel verzilverd worden.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Paul van Bussel-Patrick Kamphuis-Patrick Kers-Stefan Kruitbosch-Joost Eggink (70e Yve Hilberink)-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Arjan gerrits (80e Sander ter Beek)-Jim Schaap.

2016-10-15-bernd-dijkkamp-small

Pupil van de week: Bernd Dijkkamp