Oene heeft vandaag maar 1 punt overgehouden aan de thuis wedstrijd tegen Olympia, waar de ploeg zeker recht had op de 3 punten. Oene gaf deze middag maar een halve kans weg en kreeg zelf een handvol kansen. Oene moest het zonder aanvoerder Patrick Kamphuis doen maar had wel weer de beschikking over Patrick Kers, die terug keerde van een blessure.

Oene begint goed aan de wedstrijd en binnen 30 seconden ligt de bal al achter de doelman van Olympia. Een schot van Jim Schaap wordt door Arjan Gerrits van richting veranderd, maar de goed oplettende grensrechter geeft aan dat het buitenspel is en het doelpunt wordt afgekeurd. De scheidsrechter was dit ontgaan en gaf in 1e instantie gewoon een doelpunt. In het 1e kwartier is Olympia totaal niet gevaarlijk en in de 12e minuut gaat een schot van Arjan Gerrits recht op de keeper. Weer een aantal minuten later een mooie aanval van Oene, nu is het de uitstekend spelende Stefan Kruitbosch die goed opent op Wiljan van Hell. Zijn inzet gaat hard voorlangs. Olympia, dat beschikt over een snelle handige voorhoede en een goed middenveld, is af en toe dreigend maar steeds is de laatste pass niet zorgvuldig. Na 33 minuten gaat een schot van Wiljan van Hell rakelings over. De corner die volgt gaat via een volley bij de 2e paal ook maar net over. Tot aan de rust geen enkele grote kans voor Olympia en Oene deelt alleen wat plaagstootjes uit. En zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand.

Na rust zijn de eerste 5 minuten voor Olympia, maar al snel pakt Oene de draad weer op. Een vlammend schot van 20 meter door Sander ter Beek kan maar net tot corner verwerkt worden door de keeper van Olympia. In de 55e minuut het eerste slippertje achterin bij Oene, maar de rechtsbuiten schiet slap voorlangs. In de 57e minuut een grotere kans voor Olympia. De nr.18 speelt 2 man uit, moet eigenlijk breed leggen maar gaat voor eigen succes. Via de keeper gaat zijn inzet naast. En dan in de 63e minuut een vrijetrap van 30 meter voor Arjan Gerrits. Zijn inzet spat via de onderkant van de lat weer het veld in, Oene voelt dat er meer inzit en weer 2 minuten later een schot van Wiljan van Hell dat nog net tot corner verwerkt kan worden. In de 75e minuut onderschept Stefan Kruitbosch een bal op het middenveld. Hij legt daarna aan voor een schot dat ook maar centimeters naast gaat. Met nog 10 minuten te gaan moet Oene op voorsprong komen. Het is Arjan Gerrits die vanaf 5 meter de bal verkeerd raakt en zijn inzet gaat net naast. En dan in de 86e minuut de eerste grote kans voor Olympia. De aanvoerder speelt 2 man uit in de 16 en moet de bal breed leggen voor de goal waar 2 man vrijstaat. Maar gelukkig voor Oene gaat hij voor eigen succes en blijft het 0-0. In de allerlaatste seconde nog een beste kans voor Wiljan van Hell. Een paar meter voor de doellijn raakt ook hij de bal niet lekker en de bal rolt langzaam langs de verkeerde kant van de paal.

Oene had vandaag recht op de 3 punten maar kreeg er maar 1 vandaag. Een compliment weer voor de hele ploeg: over de gehele wedstrijd bijna niets weggegeven en zelf een aantal grote kansen gehad. Men vergeet gewoon voorin de trekker over te halen. Volgende week een lekker weekend vrij en dan de belangrijke uitwedstrijd tegen RDC. Daar zal Oene toch echt de kansen moeten gaan benutten om onderin weg te komen.

Opstelling Oene:
Herman Balk-Berthold Gerrits-Mike van Bussel-Paul van Bussel-Patrick Kers-Stefan Kruitbosch-Wiljan van Hell-Sander ter Beek-Benjan Smit(68e Ernst Rombout)-Arjan Gerrits-Jim Schaap(50e Jouri Schuring)

martijn-tessemaker-small

Martijn Tessemaker was deze wedstrijd pupil van de week