Oene speelde vandaag haar 1e thuiswedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de afgelopen 2 weken deel te hebben genomen aan de Veluwe Cup bij het Harde, waar men met 2-0 verloor van Owios en een gelijk spel tegen ’t Harde( 2-2) en een 2-0 winst op Elspeet. Oene  speelde de 1e bekerwedstrijd tegen KCVO uit Vaassen een zondag 4e klasse. Oene speelde een beste wedstrijd met goed veldspel en heel veel kansen.  In de 5e minuut de 1e voor Benjan Smit na een voorzet van Wiljan van Hell, komt Benjan goed voor zijn man en schiet naast vanaf 5 meter. Weer 2 minuten later een te slap schot van Jim Schaap vanaf 11 meter. Oene gaat goed door met het vastzetten van de tegenstander en laat goed combinatievoetbal zien, en het is in de 17e minuut bijna weer raak, Wiljan van Hell schiet rakelings naast. In de 20e minuut het 1e gevaar van KCVO een kopbal gaat net naast. In de 22e minuut moet Oene toch echt op voorsprong komen. Eerst is het Benjan Smit die vrij kan inschieten vanaf 8 meter van de goal, deze inzet wordt goed gepakt door de jonge keeper van KCVO, maar de rebound moet er toch zeker in. Het is Jim Schaap die vanaf een paar meter voor de goal ook mist. Oene gaat door en een beste uittrap van Oene d’r  nieuwe keeper afkomstig van KCVO Herman Balk, zet Arjan Gerrits vrij voor de doelman van KCVO maar zijn inzet gaat ook weer rakelings naast. KCVO probeert het met hun goede voorhoede er af en toe gevaarlijk uit te komen, maar steeds staat het goed bij Oene achterin. In de 30e minuut weer een mooie aanval voor Oene, Wiljan van Hell komt aan de rechterkant er goed door zijn voorzet komt bij de 2e paal bij Joost Eggink terecht. Deze kopt goed terug maar Jim Schaap is net iets te laat om de bal binnen schieten. Het blijft kansen regenen voor Oene nu is het weer Jim Schaap, die sterk speelde, er op snelheid doorbreekt en alleen op de doelman af gaat , zijn inzet komt via de paal weer het veld in. Nu is het Arjan Gerrits die vanaf 8 meter de rebound tegen een verdediger aanschiet. In de 40e minuut gaat  weer een 100% kans verloren, nu is het Arjan Gerrits die erdoor is en hij legt goed breed op Jim Schaap, maar Jim handelt niet snel goed en een verdediger van KCVO kan er nog net tussen komen. Dan eindelijk in de 43e minuut is het dan wel raak, Arjan Gerrits onderschept een foute bal achterin bij KCVO en omspeelt 2 man en legt goed terug op Joost Eggink, hij scoort dan eindelijk de zeer verdiende 1-0. Iedereen denkt dat Oene gaat rusten met deze voorsprong. Maar in de 45e minuut staat het dan ineens 1-1, eigenlijk een overtreding op Joost Eggink die wordt geduwd in de rug, en de bal in de eigen goal schiet. Maar de scheidsrechter ziet er niks in en keurt de goal goed. In zo situatie moet je de bal meteen weg poetsen met volle overtuiging maar het gebeurde niet. Zo gaat Oene rusten na een zeer goede 1e helft met zeer veel goede mogelijkheden waar de ploeg misschien wel 4 of 5 keer had moeten scoren. Na rust het zelfde spelbeeld , maar in de 47e minuut staat het dan ineens 1-2 een verkeerde terugspeelbal van Benjan Smit kan simpel worden binnengeschoten door KCVO. Oene gaat meteen in de aanval en 2 minuten later staat het al weer 2-2 na een mooie steekbal door het midden op Arjan Gerrits, deze omspeelt de keeper maar Jim Schaap geeft het laatste tikje 2-2. KCVO speelt iets beter in de 2e helft en bijt iets meer van zich af. In de 49e minuut een afstandsschot van de nr. 14 die net naast gaat. In de 53 minuut weer 2 kansen voor Oene, eerst is het Jim Schaap die een mooie aanval niet afrond, en in de rebound schiet Arjan Gerrits weer net voorlangs. Weer een minuut later een vrije schietkans voor Joost Eggink. Vanaf 11 meter gaat zijn schot ook richting de goal iedereen denkt dat is de 3-2 maar Wouter Kamphuis houd hem per ongeluk tegen 2 meter voor de goal. In de 55e minuut is het dan 3-2 voor Oene, Wouter Kamphuis straft een fout van de keeper van KCVO af, deze laat een bal los en Wouter tikt hem simpel binnen. In de 70e minuut komt KCVO weer langszij en staat het weer 3-3 . Na een harde vrijetrap van de beste man aan KCVO zijde de nr.11 verwerkt de keeper de bal niet naar de zijkant en komt de bal via de kluts zomaar voor de voeten van de spits van KCVO. Deze  tikt de 3-3 binnen. Oene zet nog een keer aan en in de 85e minuut is er dan weer de verdiende voorsprong. Een mooie vrijetrap van Arjan Gerrits indraaiend en Patrick Kamphuis kopt schitterend raak 4-3. Bijna wordt het nog 4-4 vlak voor tijd maar gelukkig was het buitenspel.  Oene wint zeer verdiend deze 1e bekerwedstrijd met goed voetbal en veel, zeer veel kansen. Oene vergeet gewoon de trekker over te halen voor een grote overwinning. Nu dinsdagavond thuis om 19.30 uur tegen Sallandia dat met 2-0 verloor van EZC.

Opstelling Oene: Herman Balk-Berthold Gerrits (65e Jordy de Graaf)-Patrick Kamphuis-Wouter Kamphuis-Patrick Kers-Joost Eggink (60e Ruben Kamphuis)-Benjan Smit-Wiljan van Hell- Arjan Gerrits-Jim Schaap (60e Sander ter Beek)