Oene heeft een punt over gehouden aan de uitwedstrijd tegen Teuge, en gezien de kansen over de hele wedstrijd hadden het er misschien wel drie kunnen zijn. Maar dat was misschien wel iets te veel geweest deze middag. Teuge dat misschien wel over de best spelende ploeg beschikt deze competitie, heeft een elftal met een mix van oude en jonge spelers en heel veel beweging in het elftal. Oene had het deze middag een paar fases in de wedstrijd lastig, maar stond als elftal heel goed en gaf bijna niks weg.

Oene begint goed aan de wedstrijd en het 1e schot is dan ook van Oene.  De goed spelende Jim Schaap ziet zijn schot recht op de keeper afgaan. Het eerste kwartier heeft Oene het moeilijk en Teuge komt er een paar keer goed uit. In de 6e minuut de eerste kans voor Teuge. Na iets te slap ingrijpen in de achterhoede kan de nr.6 aanleggen voor een schot maar zijn inzet gaat over. In de 12e minuut dan echt de eerste grote kans voor Teuge.  Een voorzet vanaf rechts komt voor de goal en de afvallende bal valt voor de voeten van de spits. Zijn inzet spat uiteen op de lat. Na 15 minuten komt Oene beter in de wedstrijd en de spitsen van Oene maken het Teuge knap lastig. Sander ter Beek, de vervanger van de afwezige Arjan Gerrits, is balvast en de snelle Jim Schaap is moeilijk af te stoppen door Teuge. In de 18e minuut dan ook een grote kans voor Oene. Het is Jim Schaap die 2 man uitspeelt in de 16, maar zijn inzet gaat rakelings over. De aanval erop is het weer Jim Schaap die simpel de 16 binnen dribbelt. Hij wordt iets aangetikt en iedereen denkt aan een penalty, maar de scheidsrechter gaat hier niet in mee. En dat gebeurt ook 3 minuten later aan de andere kant. Nu krijgt Teuge geen penalty na een lichte overtreding. In de 24e minuut spat een vrije trap van Stefan Kruitbosch uiteen op de vuisten van de keeper van Teuge. Oene blijft vrij eenvoudig overeind tot aan de rust en krijgt in de 40e minuut zelf nog een grote kans. Een mooie aanval via Sander ter Beek die Wiljan vrij speelt op de rand van de 16, maar zijn schot vliegt voorlangs. Zo gaan beide ploegen rusten met een 0-0 tussenstand na een leuke goede 1e helft van beide kanten.

Na rust heeft Oene het net als in de 1e helft de eerste 15 á 20 minuten lastig, Teuge zet vol aan en Oene wankelt een klein beetje. Teuge komt er steeds goed door via de rechterkant maar de voortzetting is steeds net niet goed. In de 50e minuut een slap schot vanaf 16 meter van de spits van Teuge. Weer een minuut later zit Oene te prutsen achterin en gelukkig gaat een inzet net naast. Oene komt er daarna snel uit via de counter en weer is Jim Schaap een plaag. Zijn voorzet komt bij de 2e paal en de kopbal van Joost Eggink gaat over. Daarna komt Oene nog 2x goed weg. Beide keren kan er met een sliding een treffer voorkomen worden. Dan vanaf de 65e minuut komt Oene weer beter in de wedstrijd en bijt af en toe goed van zich af. De moe gestreden Sander ter Beek wordt vervangen door de snelle Jouri Schuring en Teuge heeft moeite met de 2 snelle mannen van Oene voorin. In de 78e minuut weer een kans voor Oene. De inzet van Jim Schaap kan nog net tot corner werkt worden. Teuge gaat steeds slordiger spelen en Oene staat goed achterin en komt er via snelle uitvallen heel gevaarlijk uit. In de laatste 6 minuten 3 dotten van kansen voor Oene. Eerst is het Wiljan van Hell die met een heerlijk stiftje van 25 meter de keeper van Teuge bijna verschalkt, zijn inzet gaat via de lat weer het veld in. De aanval erop snijdt Oene zo door de verdediging heen aan de rechterkant, de voorzet komt bij Benjan Smit. Iedereen denkt aan de 0-1 maar Benjan glijdt de bal niet binnen; zijn inzet gaat centimeters naast. En in de 90e minuut is het de invaller Jouri Schuring die een dot van een kans krijgt, ook hij vergeet de bal binnen te schieten.

En zo haalt Oene een punt in deze wedstrijd, in een leuke pot voetbal voor de vele toeschouwers. Teuge dat in bepaalde delen van de wedstrijd beter voetbalde dan Oene, maar de echte grote kansen waren deze middag voor Oene. Een compliment voor de hele ploeg dat men heel weinig weg gaf deze middag. Er stond een team dat voor elkaar door het vuur ging en dan is Oene een moeilijk te kloppen ploeg. Maar de 0-0 is de terechte uitslag deze middag, nu volgende week thuis tegen ’t Harde dat de eerste 3 punten pakte tegen de koploper, dus Oene is gewaarschuwd. Maar als Oene het weer kan opbrengen zoals deze middag te spelen, dan zijn er zeker mogelijkheden tegen ’t Harde.

Opstelling Oene: