Oene heeft vandaag een punt gepakt thuis tegen medekoploper Hatto Heim.  Oene kwam goed terug na een 0-1 achterstand en maakte een kwartier voor tijd de verdiende gelijkmaker. Het team begon aan de wedstrijd zonder de geblesseerde Joost Eggink. Patrick Kers viel in de warming up uit. Oene kreeg een nieuwe domper te verwerken in de 3e minuut toen aanvoerder Patrick Kamphuis eraf ging met een blessure. De vervangers deden het vandaag uitstekend, want Oene stond goed achterin en gaf over de gehele wedstrijd heel weinig weg.

In de 6e minuut de eerste kans voor Oene. Sander ter Beek opent met een schitterende bal vanaf de linkerkant naar de vrijstaande Wiljan van Hell aan de rechterkant. Wiljan ziet zijn inzet voorlangs gaan. Na 8 minuten spelen de eerste kans voor Hatto Heim: een inzet vanaf de rand van de 16 gaat maar net naast. De eerste helft is er één met heel veel balverlies van beide kanten, beide ploegen hebben moeite om simpele ballen in de voet te spelen en ze leveren zomaar de bal in bij de tegenstander. Na 20 minuten is er dan de eerste grote kans van de wedstrijd. Hatto Heim krijgt via hun topscoorder de grootste mogelijkheid; na slap ingrijpen van Berthold Gerrits kan de nr.11 vrij op de doelman af. Iedereen denkt dat ie gaat scoren maar gelukkig voor Oene geeft hij de bal breed voor de goal, en daar staat echt helemaal niemand van Hatto Heim. In de 30e minuut een doelpoging voor Oene. Arjan Gerrits draait goed weg op de 16 maar zijn inzet is veel te slap. Weer 3 minuten later is het bijna 1-0 voor Oene. Weer is het Arjan Gerrits die goed wegdraait en nu is zijn inzet wel goed. De goede keeper van Hatto Heim kan maar net een doelpunt voorkomen. Oene denkt te gaan rusten met 0-0, maar dan is het bijna raak voor Hatto Heim. De ploeg krijgt wel een beetje hulp van de scheidsrechter, want een duidelijk handsbal wordt over het hoofd gezien en de nr.10 mag zomaar door. Gelukkig voor Oene schiet hij voorlangs. De 1e helft is er één om snel te vergeten voor beide ploegen, door het onrustige spel en het vele balverlies van beide kanten.

De 2e helft is van beide kanten beter dan de 1e helft, maar ook een helft met weinig kansen voor beide ploegen. Het eerste kwartier na rust is duidelijk voor Hatto Heim en het is dan ook wachten op de 0-1. Eerst in de 50e minuut een schot van de nr.10 dat recht op Herman Balk afgaat. 5 minuten later schiet de nr.11 rakelings naast. En dan toch wel de verdiende voorsprong in de 60e minuut. Een aanval uit het boekje van Hatto Heim, een vloeiende aanval over rechts, de rechtsback komt goed door en geeft een perfecte voorzet. De spits komt goed voor zijn man en kopt schitterend binnen: 0-1. Oene gaat na de 0-1 met 3 spitsen spelen en krijgt ineens meer grip over de wedstrijd, Hatto Heim gaat achteruit lopen en Oene krijgt meteen een beste kans via Sander ter Beek. Een vlammend schot vanaf 30 meter kan nog maar net tot corner verwerkt worden. En dan in de 70e minuut is het 1-1. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door iedereen gemist. En bij de 2e paal kopt – ja, jullie lezen het goed, KOPT – Arjan Gerrits helemaal vrij de 1-1 binnen. Het laatste kwartier gebeurt er eigenlijk niet heel veel, geen grote kansen meer voor beide ploegen en de wedstrijd eindigt dan ook in een 1-1 eindstand.

Voor Oene misschien wel een bonus punt aan het einde van het seizoen, want als je een punt pakt tegen de koploper is dit natuurlijk een schitterend resultaat. En als je ook nog je beste spelers mist, dan alleen maar complimenten voor de ploeg. De vervangers deden het vandaag uitstekend en als ploeg stond het vandaag goed. Nu volgende week tegen Olympia’28 die 1 punt boven Oene staan op de ranglijst. Als Oene dan de 3 punten in eigen huis kan houden, kan men de aansluiting met de ploegen in de middenmoot krijgen. Dus kom de ploeg massaal steunen voor deze belangrijke wedstrijd.

2016-11-05-jelle-junte-small

Jelle Junte was pupil van de week

Opstelling Oene:

Herman Balk-Mike van Bussel-Patrick Kamphuis (2e Richard Pannekoek)-Paul van Bussel-Berthold Gerrits-Stefan Kruitbosch-Wiljan van Hell-Sander ter Beek (75e Youri Schuring)-Benjan Smit-Arjan Gerrits-Jim Schaap.