Dinsdagavond 13 december speelde Oene onder de 23 jaar tegen de leeftijdsgenoten uit Heerde, ook wel het elftal van de toekomst voor beide ploegen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Edwerd Schuring werd er een leuke pot voetbal op de mat gelegd door beide ploegen.

In de 2e minuut al meteen een dot van een kans voor Heerde. Na slecht uitverdedigen van Mike van Bussel kan de spits van Heerde vrij aanleggen voor een schot, maar de Oener doelman Jelle Tijdink redt knap. Na 6 minuten voetballen de eerste grote kans voor Oene. Het is Benjan Smit die zich knap vrijspeelt, maar zijn schot wordt knap gepakt door de keeper van Heerde. Meteen de aanval erop staat het ineens 0-1 voor Heerde; de aanvaller van Heerde kapt heel simpel 2 man van Oene uit en schiet daarna simpel raak. Oene raakt niet in paniek, zit er goed kort op over het hele veld en krijgt door het vroege druk zetten ook een aantal kansen. Na 10 minuten neemt Jasper Mosterd een vrije trap rechts voor het doel en zijn inzet spat uiteen op de lat. Weer een aantal minuten later onderschept Jasper een bal, maar wordt daarna neergelegd in de 16. Het is Benjan Smit die raak schiet vanaf 11 meter: 1-1. Oene speelt net iets feller dan Heerde. Jasper Mosterd komt er via de linkerkant weer goed door, maar zijn voorzet is net iets te scherp voor Jim Schaap. Het is wachten op de 2-1 voor Oene en die komt er ook bijna. Nu is het Jouri Schuring die vrij op de doelman afgaat; zijn inzet gaat centimeters naast. Na 25 minuten golft het spel steeds op en neer en het publiek ziet gewoon een mooie wedstrijd. Nu is het Heerde weer die een beste kans krijgt, maar weer staat Jelle op de goede plek en pakt het schot goed. In de 32e minuut komt Oene op voorsprong. Na weer goed druk zetten van de voorste linie, is het Benjan Smit die een aanval onderschept en dan goed raak schiet. Zo gaat Oene verdiend met een voorsprong de rust in.

Na rust een iets mindere 2e helft, Oene geeft niet heel veel weg en krijgt zelf een aantal beste kansen. In de 58e minuut een mooie aanval via Patrick Kers. Hij speelt Jim Schaap aan in de 16, deze draait goed weg en zijn inzet gaat maar net naast. Weer 2 minuten later de grootste kans van Heerde in de 2e helft. Uit een corner let Oene even niet op en de nr.16 schiet gelukkig naast. Een mooie aanval in de 65e minuut moet de 3-1 opleveren. Het is Jasper Mosterd die de keeper omspeelt en op de achterlijn de bal voorgeeft op Patrick Kers. Patrick komt een teenlengte tekort om te scoren. In de 75e minuut wel of geen buitenspel voor Heerde? De goal wordt dan ook afgekeurd wegens buitenspel.  Nog 1 grote kans voor Oene. In de 82e minuut is het weer de goed spelende Jasper Mosterd die er langs glipt aan de linkerkant. En weer komt men een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten.

Maar gelukkig wint Oene dan met 2-1 van Heerde en speelde het gewoon een goede wedstrijd. De dingen die we vooraf hadden afgesproken, werden dan ook allemaal uitgevoerd en dat is dan een compliment naar dit jonge team. Iedereen heeft kunnen zien dat er genoeg talent is voor de komende jaren voor Oene. En Heerde ook bedankt voor de leuke wedstrijd, want ook bij deze ploeg zit het de komende jaren wel goed.

Opstelling Oene: Jelle Tijdink-Mike van Bussel-Jordi Bosch (46e Remco van Hell)-Patrick Kers-Andy Kers (46e Tom Ordelman)-Wiljan van Hell-Ben Jan Smit-Jouri Schuring(46e Tristan Kolk)-Jim Schaap-Jasper Mosterd.