Oene heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen WZC. Moest de ploeg daar tevreden mee zijn na 90 minuten? Misschien wel maar er had meer ingezeten deze middag. In een derby waar alles op en aan zat, gele kaarten, rode kaarten en een vol sportpark met een iets te fanatiek publiek langs de lijn, wist de man in het geel zich heel goed staande te houden deze middag.

Oene is de eerste 15 minuten de betere ploeg.  WZC speelt alleen maar de lange bal op hun sterke gedeelte van de ploeg, de voorhoede. Oene probeert de bal nog aardig rond te spelen. Na 1 minuut al de eerste kans voor Oene. Een vrije trap op het randje van de 16, maar Arjan Gerrits schiet snoeihard via de muur over. Na 10 minuten wordt de sfeer grimmiger op het veld.  Oene maakt tot 2x toe een overtreding op de nr. 7, en de scheidsrechter doet dit af met 2x een vrije trap voor WZC. Maar de trainer van WZC maakt gewoon de hele ploeg dol en ook meteen het publiek wat er achterstaat. Na de 2e overtreding staan ineens 4 man van de begeleiding in het veld en tot 2x toe komt de verzorger van WZC zonder toestemming het veld in. Hij mag dan ook vertrekken met Rood. De toon is dus meteen gezet en Oene raakt de controle over de wedstrijd na 15 minuten kwijt. En dan in de 17e minuut een indraaiende bal. Michiel van ’t Einde, die vandaag de geblesseerde Herman Balk vervangt in het doel, wordt geblokt net buiten zijn 5 meter gebied. Michiel tast daardoor mis en ineens ligt de bal in de goal en staat WZC  tegen de verhouding in op 1-0. Hierna scoort Oene 2x, maar de scheidsrechter keurt terecht beide doelpunten af. Eerst maakt Jim Schaap hands voordat hij scoort en daarna is het buitenspel. In de 42e minuut is het bijna 1-1. Arjan Gerrits neemt een vrije trap en de keeper van WZC redt half. De rebound is voor Jim Schaap maar zijn inzet gaat net naast. Een minuut later de eerste echte kans voor WZC. De nr. 9 kan heel gemakkelijk 2 man voorbij maar zijn inzet gaat gelukkig voor Oene net naast. En zo gaat WZC met een voorsprong van 1-0 rusten.

Na rust een 2e helft met kansen voor beide ploegen. In de 51e minuut is het weer de nr. 9 die zomaar de 16 binnen komt en op de achterlijn een bijna niet te missen kans krijgt. Zijn inzet gaat op wonderbaarlijke manier voorlangs. Meteen de aanval erop moet Oene op 1-1 komen. Jim Schaap speelt zich knap vrij maar vergeet te scoren. Oene voelt dat er veel meer inzit en krijgt in de 58e minuut een beste kopkans via Patrick Kamphuis. Maar zijn inzet wordt weer goed gepakt door de doelman. Twee minuten later houdt de goed keepende Michiel van ’t einde Oene op de been en pakt een schot vanaf 10 meter goed. En dan in de 63 e minuut de verdiende gelijkmaker voor Oene. Een vrije trap op 18 meter wordt snoeihard binnengeschoten door Arjan Gerrits. Oene zet nog een keer vol aan en in de 70e minuut wel of geen penalty voor Oene. Een voorzet gaat via de arm van een WZC verdediger. Maar de scheidsrechter wuift dit weg. Oene krijgt nog een paar kleine kansjes en dan de laatste minuut, Oene is zelf in de aanval, maar verliest heel knullig de bal voorin.  Met een lucky trap naar voren staat de verdediging van Oene niet goed en krijgt de nr.9 een vrije doortocht. De doelman van Oene kan niet anders dan aan de noodrem trekken en voorkomt hiermee de 2-1 van WZC. De scheidrechter geeft hiervoor de terechte rode kaart. De vrije trap die volgt levert niets op en de wedstrijd eindigt dan in een 1-1 stand.

Na de wedstrijd is het even onrustig. De fanatieke aanhang kan zich moeilijk inhouden en beide ploegen waren het eens na de wedstrijd dat de 1-1 een terechte uitslag was. Volgende week treedt Oene aan tegen medekoploper Hatto Heim. Oene wil de 3 punten thuis houden om te proberen echt weg te komen bij de onderste plaatsen.

Opstelling Oene: