Oene heeft haar 3e bekerwedstrijd vrij simpel gewonnen van buurman EZC met 0-5. EZC –Oene staat altijd bol van strijd en passie op het veld en meestal toch wel spannende wedstrijden, maar afgelopen zaterdag had Oene geen kind aan EZC. Oene heeft nog nooit zo gemakkelijk de derby gewonnen van onze buurman uit Epe. Vanaf de 1e minuut zit Oene goed in de wedstrijd en al in de 3e minuut is het raak. Een corner van Arjan Gerrits komt op de 16 meter bij Joost Eggink, Joost bedenkt zich niet, haalt verwoestend uit en schiet de 0-1 binnen, een prachtige goal. Even later is het dan al bijna 0-2. Nu is het Patrick Kamphuis die zijn kopbal net naast ziet gaan. EZC komt er af en toe gevaarlijk uit via hun snelle buitenspeler nr. 11, maar tot 2x toe houdt onze reserve doelman Michiel van ’t Einde bekwaam tegen. Oene voetbalt veel makkelijker dan EZC en vindt steeds de vrije man op het middenveld of aan de zijkanten. Na 30 minuten wordt het 0-2. Een beetje een gelukkige goal van Arjan Gerrits, eigenlijk een verkeerde aanname, maar de keeper van EZC schrikt hier zo van dat Arjan daarna simpel kan scoren. Oene gaat door en overklast EZC totaal. Het is weer Arjan Gerrits die na een mooie aanval op de paal schiet in de 33e minuut. In de 35e minuut is de wedstrijd al gespeeld deze middag. Een vrije trap van Arjan Gerrits gaat hard onderin de hoek. Zo gaat Oene rusten met een 0-3 voorsprong.

Na rust is het krachtsverschil nog veel groter en is EZC helemaal niet meer gevaarlijk voor de goal van Oene. Alleen vergeet Oene de score verder uit te bouwen, in de 50e minuut bijna een pracht goal voor de Benjamin van Oene. Een mooie lob van 20 meter verdwijnt via de binnenkant van de paal weer uit de goal. Oene probeert nog wel om er iets van te maken. In de 62e minuut is het bijna Wiljan van Hell die scoort, weer 2 minuten later gaat Jim Schaap alleen op de doelman af en schiet naast. In de 70e minuut is het bijna Patrick Kers die scoort na een mooie aanval. EZC stelt daar heel weinig tegenover en conditioneel kunnen ze het helemaal niet meer belopen. In de 85e minuut wordt het dan eindelijk 0-4 door Jim Schaap, na een mooie actie van Patrick Kers aan de linkerkant die goed teruglegt op Jim schaap. En dan in de 86e minuut weer de Benjamin van Oene. De jongste speler aan Oene zijde, Benjan Smit, scoort een prachtige goal op de rand van de 16. Hij schiet beheerst de bal in de verre bovenhoek en zet zo de eindstand van 0-5 op het scorebord. En zo bekert Oene door naar de volgende ronde.

Vanaf volgende week gaat het dan echt weer beginnen in de competitie. Dan speelt Oene haar 1e wedstrijd uit tegen VSCO en kan Oene zich gaan opmaken voor een heel anders soort wedstrijd, want zo gemakkelijk als vandaag zal het zeker niet gaan. We zullen gaan zien of Oene er klaar voor is en men hoopt natuurlijk weer op de steun van de vele supporters.

Opstelling Oene: Michiel van ’t Einde-Mike van Bussel-Patrick Kamphuis(e Wiljan van Hell)-Wouter Kamphuis-Patrick Kers-Berthold Gerrits( 60e Stefan Kruitbosch)-Benjan Smit-Joost Eggink-Jordy de Graaf-Jim Schaap-Arjan Gerrits(70e Sander ter Beek)