Om 9.30 verzamelen de oener meiden MO13-1D  zich in de kleedkamer. Vol spanning voor de kampioenswedstrijd tegen Albatross uit Ugchelen.

Om 10.00 begint de wedstrijd.Al gauw blijkt dat Albatross een sterke tegenstander is. Een paar mooie kansen van Oene eindigen op de paal. Het spandoek: ‘meiden zet hem op, jullie zijn top!’ is een stille aanmoediging voor Oene. Het publiek daarentegen moedigt aan middels tromgeroffel, zang en applaus.  En daar is hij dan,de eerste treffer, ingeschoten door Naomi!! En met die stand gaan we de rust in.

Jet, de enthousiaste trainster van dit team, geeft nog wat aanwijzingen en geeft een wissel aan. Wilma, de begeleidster van het team pept de boel nog even op!!! Snel na de rust scoort Albatross de gelijkmaker. Ai dat wordt lastig! De druk is groot, want Oene moet winnen, gelijkspel is niet genoeg. Na een overtreding van Albatross krijgt Oene een vrije trap net buiten de 16 meter. Naomi neemt de vrije trap en schiet hard en trefzeker in het goal. 2-1! Wat een blijdschap! Nagelbijtend staat het publiek langs de zijkant, wachtend op het eindsignaal. Het blijft spannend tot de laatste minuut! En daar is het eindsignaal. Hoera,  Oene is kampioen!

Wat een feest, geweldig. In de kantine vliegt de confettie door de lucht, de champagne ontkurkt, ouders staan trots foto’s te maken. Sommige moeders pinken een traantje van ontroering weg. Met de armen in elkaar heen, zingen we luidkeels mee met de muziek: ‘we are the champions’. Gefeliciteerd MO13-1D!

2016-11-mo13-1-kampioen-mobile

Meer foto’s staan in het foto-album.