Oene behaalde zaterdag haar 6e overwinning op rij, er werd met 2-3 gewonnen uit bij ’t Harde. Een uitslag die misschien wel 8-9 had kunnen zijn, want beide ploegen kregen genoeg kansen deze middag. Oene wist dat de laatste linie van ’t Harde niet de beste was van het elftal en dat ze voorin over genoeg kwaliteit beschikt. Dat bleek ook deze middag: de verdediging van beide elftallen had de handen vol.

In de 2e minuut krijgt Oene meteen een grote kans. Yve speelt heel simpel zijn man uit en legt ook nog goed terug, maar 2 man voor de goal vergeten het laatste zetje te geven. En dan vallen binnen 3 minuten 3 doelpunten. Het is smullen voor de supporters van beide ploegen. Eerst is het Yve met een weergaloze actie aan de linkerkant. Hij zet 3 man te kijk en krijgt de bal ook nog in het doel: 0-1 voor Oene. Meteen een minuut later is het al 1-1. De sterke spits van ’t Harde legt goed terug op de nr. 11 en deze schiet dan ook knap binnen. Weer een minuut later is het weer 1-2 voor Oene. Sander ter Beek stuurt Jim Schaap weg. Jim is net iets eerder bij de bal dan de twijfelende keeper en schiet Oene weer op een voorsprong. Hierna krijgt ’t Harde weer 2 grote mogelijkheden. Tot 2x toe komt Oene met de schrik vrij, 2x verdwijnt de bal tegen de paal. Vanaf de 25e minuut is Oene weer de ploeg met de beste mogelijkheden. Eerst krijgt Jesse Teeuwen een grote kans na weer een beste bal van Sander. Jesse kan zomaar vrij de 16 binnen komen, maar zijn inzet gaat rakelings naast. Daarna volgt de eerste tegenslag voor Oene. Sander ter Beek moet er met een blessure vanaf. En dat nadat hij sinds tijden weer eens een basisplaats heeft. Maar Oene heeft deze middag een zeer sterke bank en brengt Arjan Gerrits in. In de 33e minuut krijgt Yve weer een dot van een kans. Hij stuurt zijn directe tegenstander het bos in, maar ook zijn inzet gaat slechts centimeters naast. Weer een minuut later werkt Yve uit een corner de bal tegen de lat en verprutst Oene weer een mogelijkheid. En zo gaat Oene rusten met een 1-2 voorsprong. Gezien de vele kansen had het ook zomaar 4-5 kunnen staan.

De 2e helft brengt veel spanning en niet zo heel goed voetbal, maar dat is ook bijna onmogelijk op dit slechte veld. In de 48e minuut moet Oene de 1-3 maken. Yve komt alleen voor de keeper maar krijgt de bal net niet lekker mee. Zijn inzet gaat nog wel onder de doelman door, maar een verdediger brengt nog net redding. Hierna is ’t Harde weer 10 minuten de betere partij. Na veel te slap ingrijpen op het middenveld kan de nr. 11 zomaar de 16 binnenlopen, maar Herman Balk brengt gelukkig redding. 2 minuten later krijgt ’t Harde een vrije trap op randje 16 meter. Maar weer pakt de Oener goalie de bal uitstekend onderuit de hoek. Na 60 minuten is Oene een kwartier lang de betere ploeg. Eerst is er een indraaiende vrije trap van Arjan Gerrits. De keeper twijfelt, maar bij de 2e paal krijgt Yve de bal net niet in het doel. En dan valt in de 63e minuut eindelijk de 1-3 voor Oene. Weer is het Yve die zijn tegenstander dolt en de bal breed legt op Jim Schaap. Jim loopt de bal binnen en scoort zijn 2e van deze middag. In de 65e minuut volgt weer een mooi moment voor Oene. Patrick Kamphuis maakt na 4 maanden zijn rentree na een nare blessure. Hierdoor komt er meteen meer pit in het spel. In de 68e minuut speelt Yve weer 2 man uit, maar op het moment dat hij de bal wil binnenschieten komt er nog een verdediger van de zijkant. Beide spelers komen hard met elkaar in aanraking. Yve heeft gelukkig niets, maar de verdediger van ’t Harde moet eraf met een zware scheenbeenblessure. We hopen vanuit Oene dat het niets ernstig is. In de 70e minuut krijgt Oene nog een beste kans, maar Patrick Kamphuis kopt van dichtbij rakelings over. ’t Harde probeert het laatste kwartier alles of niets te spelen en komt in de 85e minuut zo ineens op 2-3. Een indraaiende bal wordt goed binnengekopt door de sterke spit van ’t Harde. Dan is het zo ineens weer billen knijpen voor Oene en ’t Harde zet nog een keer vol aan. In de 96e minuut denkt ’t Harde de gelijkmaker binnen te koppen, maar de scheidsrechter keurt terecht het doelpunt af wegens een harde duw van de spits van ‘t Harde.

En zo schrijft Oene haar 6e overwinning op rij op haar naam. En weer waren er gunstige uitslagen en weer stijgt Oene 2 plaatsen. Oene staat ineens 8e. Het was een spannende pot voetbal deze middag, geen goed voetbal maar dat was ook niet mogelijk op het hobbelige veld. Beide ploegen kregen genoeg kansen. Maar na 90 minuten denk ik wel een terechte uitslag. Volgende week volgt de inhaalwedstrijd tegen DSV. Als Oene dan weer 3 punten pakt, komt men iets los van de onderste plaatsen. Maar Oene zal echt nog een punt of 7 moeten pakken denk ik. Dus kom de ploeg zaterdag weer steunen bij de thuiswedstrijd. Veel elftallen van Oene zullen vrij zijn dus het zou mooi zijn als de tribune tot de laatste plek gevuld is.

Opstelling Oene: