Oene heeft er weer 3 punten bij na afgelopen zaterdag en staat nu boven de streep van de nacompetitie. Er werd thuis verdiend gewonnen van WZC uit Wapenveld. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord.

Oene staat vandaag al binnen een minuut op achterstand. De spits van WZC draait goed weg bij zijn tegenstander en schiet de bal knap binnen: 0-1 voor WZC. Een domper voor Oene, maar gelukkig zijn er nog 89 minuten om de 0-1 weg te poetsen. In de 3e minuut is het dan bijna raak voor Oene. Arjan Gerrits speelt zich knap vrij en zijn schot gaat rakelings naast. Het eerste half uur van de wedstrijd is WZC de iets bovenliggende partij. De ploeg krijgt ook 2 goede mogelijkheden. Eerst is er een vrije trap vanaf 20 meter. Deze inzet wordt goed gepakt door Herman Balk. In de 30e minuut komt er een foute bal van achteruit van Oene. De nr.7 pikt de bal op en kan zomaar doorlopen. Gelukkig gaat zijn inzet hard voor de goal langs. Na 30 minuten zie je dat Oene beter in de wedstrijd komt. En in de 38e minuut is het dan ook 1-1. Jim Schaap komt goed door aan de rechterkant. Hij omspeelt 2 man en behoudt daarna goed het overzicht. Jim speelt de vrijstaande Arjan Gerrits aan, die bedenkt zich geen moment en schiet de bal perfect in de verre hoek. Zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust is Oene toch wel sterker. De ploeg komt eigenlijk niet echt meer in de problemen. Er zijn weinig doelpogingen, het duurt tot de 70e minuut voor de eerste echte dreiging komt. Yve Hilberink komt er goed door aan de linkerkant. Helaas komt Jim Schaap net iets te laat inlopen om de bal binnen te koppen bij de 1e paal. Oene voelt gewoon dat er meer inzit deze middag. Het publiek langs de lijn voelt dat ook en moedigt de ploeg massaal aan. In de 79e is er weer een mooie aanval van Oene. Het schot van Jesse Teeuwen vanaf 16 meter is echter veel te slap om het de keeper moeilijk te maken. In de 81e minuut maakt de net ingevallen Sander ter Beek de 2-1 voor Oene. Koud in het veld rondt hij een schitterende aanval via Yve Hilberink aan de linkerkant af. Yve poort zijn tegenstander en legt de bal perfect neer bij de 2e paal. En Sander schiet hem snoeihard diagonaal binnen. Heel Oene ontploft op de tribune en langs de zijlijn. Weer slaat Oene toe op het einde van de wedstrijd. WZC probeert het nog we. Er is één moeilijk moment voor Oene in blessuretijd. De bal blijft liggen in de 5 meter, maar Oene krijgt de bal op tijd weg. In de 95e minuut beslist Oene helemaal de wedstrijd. In een counter gaat men met 3 man op de doelman van WZC af. Sander ter Beek legt goed breed op de meegekomen Mike van Bussel en hij schiet Oene naar een 3-1 overwinning.

Wat een einde weer voor Oene. Voor de 5e keer op rij pakt men de volle buit. En gezien de andere uitslagen op de andere velden zijn het 3 zeer belangrijke punten voor Oene. Het team klimt 2 plaatsen en krijgt aansluiting met de ploegen daarboven. Oene gaat van een nacompetitie plek naar een veilige plaats boven de streep. Voor Oene is het nu noodzaak om met beide benen op de grond te blijven. Er zullen nog 6 spannende wedstrijden volgen om boven de rode streep te blijven. Eerst volgende week uit naar ’t Harde. Thuis verloor Oene vlak voor tijd met 0-1, dus de ploeg heeft nog wat recht te zetten daar. ’t Harde heeft 2 punten meer dan Oene maar een wedstrijd meer gespeeld. Als Oene volgende week weet te winnen, dan zal de ploeg weer een plekje stijgen op de ranglijst. Het wordt weer een belangrijke wedstrijd voor de rood/witten, we hopen allemaal van het 1e elftal dat de ploeg weer massaal gesteund zal worden. Net zoals bij de laatste uitwedstrijden heeft het de ploeg zeker geholpen om de 3 punten mee te nemen.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Paul van Bussel-Gijs Hanekamp-Ruben Kamphuis-Benjan Smit-Wiljan van Hell-Jesse Teeuwen(85e Mike van Bussel)-Arjan Gerrits (80e Sander Ter Beek)-Jim Schaap-Yve Hilberink.

Pupil van de week: Bertje Bakker