Oene heeft een uitstekend resultaat gehaald bij titelkandidaat SVI. De ploeg speelde een goede wedstrijd, vooral de 2e helft heeft men bijna niets weggegeven. Met dit resultaat speelt Oene nu zeker volgend seizoen in de 3e klasse. Ook staat het team nog ongeslagen aan kop in de 3e periode. Met nog 1 wedstrijd te gaan thuis tegen Hattem heeft de ploeg 3 punten meer dan ESC en ook 6 doelpunten meer gescoord.

Dan nu de wedstrijd. Er werd op een dramatisch slecht kunstgrasveld gespeeld, het leek wel beton. Voor beide ploegen stonden er belangen op het spel. SVI moest winnen om uitzicht te houden op de titel en Oene kon vandaag de periodetitel binnen halen bij winst of als ESC punten liet liggen bij Vevo.

SVI wil meteen vanaf het begin afstand van Oene nemen en dat lukt de ploeg uit Zwolle aardig, want in de 5e minuut is het al 1-0 uit een vrije trap. Oene heeft het lastig in de eerste 15 minuten maar komt daarna beter in de wedstrijd. SVI is onderling steeds aan het mopperen op elkaar en dat doet de ploeg geen goed. In de 27e minuut komt Oene op 1-1. Iedereen denkt aan buitenspel van Jim Schaap, maar heel slim doet hij op het laatste moment niet mee aan het spel. Yve Hilberink komt vrij voor de keeper en schiet de 1-1 binnen. Hierna is Oene 10 minuten beter dan SVI en krijgt het een minuut later weer een dot van een kans. Met 2 man gaat men op de doelman af omdat de buitenspelval simpel wordt omspeeld. Jesse Teeuwen speelt de bal echter te vroeg breed en veel te zacht op de meegelopen Jim Schaap, zodat er nog een verdediger tussen kan komen. De laatste 5 minuten zijn weer voor SVI, maar 2 grote mogelijkheden worden gemist. En zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

Na rust gaat Oene vol voor de periodetitel. Het is mooi om te zien hoe gemakkelijk Oene overeind blijft deze 2e helft. Er wordt bijna geen kans weggegeven en zelf krijgt de ploeg 3 beste mogelijkheden. En SVI is geen schim meer van de 1e helft, het afgeven op elkaar wordt met de minuut erger en Oene speelt daar slim op in. In de laatste 15 minuten moet Oene de wedstrijd beslissen. Eerst schiet de uitstekend spelende Wiljan van Hell op de paal. Daarna krijgt Jesse Teeuwen een dot van een kans. De grootste kans komt in de laatste seconde van de wedstrijd. Als de ingevallen Arjan Gerrits de 16 binnenkomt, staat iedereen al klaar om de periodetitel te gaan vieren, maar zijn inzet gaat centimeters naast.

Oene pakt vandaag verdiend een punt en kan zich nu gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van dit seizoen in de competitie thuis tegen Hattem. Oene hoopt dat het weer volop gesteund gaat worden door het thuispubliek om de periodetitel binnen te halen. Maar het allerbelangrijkste heeft de ploeg voor elkaar gekregen. VOLGEND SEIZOEN GEWOON IN DE 3e KLAS. En wie had dat durven dromen 2,5 maand geleden, toen de ploeg op een degradatieplek stond, samen met SEH. En nu staat Oene op een keurige 7e plek, een geweldige teamprestatie! Oene 1 hoopt dat er aanstaande zaterdag weer net zo’n sfeer is als bij de uitwedstrijd tegen Olympia. Maar dat zal denk ik wel goed komen met zo’n fantastische supportersvereniging als de club nu heeft. Dus kom de ploeg zaterdag allemaal steunen, misschien kunnen we daarna met z’n allen een mooi feestje vieren.

Opstelling Oene: