Oene heeft afgelopen zaterdag een belangrijke stap richting lijfsbehoud gezet. De ploeg staat nu op een keurige 7e plek. Met nog 2 wedstrijden te gaan, heeft Oene 6 punten meer en een veel beter doelgemiddelde dan de huidige nummer 11. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie. Verder staan er ook nog een aantal ploegen onder Oene met 4 en 3 punten minder. Wie had dat gedacht 2 maanden geleden! En als ESC de komende 2 wedstrijden punten laat liggen, pakt Oene zelfs de 3e periode. De ploeg staat op dit moment ongeslagen bovenaan!

De wedstrijd afgelopen zaterdag was voor Oene een revanche. Uit werd er namelijk verloren en dat waren de enige punten die RDC dit jaar behaalde. Oene schiet uit de startblokken, binnen 2 minuten is het al 1-0. Een vrije trap van Sander ter Beek vanaf 25 meter verdwijnt in het doel, omdat de keeper onder de bal door duikt. Een minuut later krijgt Jim Schaap een grote kans. Oene probeert de wedstrijd snel te beslissen. In de 9e minuut krijgt Jim weer een dot van een kans. Jesse Teeuwen komt er goed door, legt de bal breed maar de inzet van Jim is veel te slap. Daarna begint Oene steeds slordiger te spelen en is het heel onzuiver aan de bal. De ploeg lijdt veel balverlies en steeds ligt het spel stil door een blessurebehandeling voor RDC. Na 30 minuten is het weer Jim Schaap die -helemaal vrij voor de keeper – mist. Oene wil voor rust de wedstrijd beslissen. Eerst is het een wereldbal van Yve Hilberink op Jesse Teeuwen. Jesse neemt deze fantastisch aan, hij komt vrij voor de keeper, wil het zelf afmaken, maar schiet tegen de keeper. Een simpel tikje breed op Jim was voldoende geweest voor de 2-0. Een minuut later moet Oene een strafschop krijgen. Een kopbal van Benjan Smit wordt met de arm tegengehouden op de doellijn, maar de scheidsrechter ziet het niet. En dan in de 42e minuut is de wedstrijd beslist met misschien wel het mooiste doelpunt van dit seizoen: een kanonskogel van Patrick Kamphuis vanaf 35 meter vliegt de bovenhoek in. En zo gaat Oene rusten met een 2-0 voorsprong.

Na rust is het ook eenrichtingverkeer. In de 52e minuut wordt het dan ook 3-0 via Jim Schaap. En weer 2 minuten later staat het al 4-0 door een mooie actie van Yve Hilberink. Hij komt – zoals al de gehele middag – goed door, legt de bal breed voor de goal en Jesse Teeuwen glijdt hem binnen. Hierna krijgt Oene nog een aantal mogelijkheden via Arjan Gerrits en Yve Hilberink, maar deze worden gemist.

En zo wint Oene deze wedstrijd wel heel gemakkelijk. De uitslagen op de andere velden waren heel gunstig voor Oene, zeker voor de nacompetitie en ook voor de 3e periode. Aanstaande zaterdag speelt Oene een uitwedstrijd bij SVI, de nummer 2 van de ranglijst. De ploeg verspeelde dure punten uit bij Hatto Heim en staat nu 1 punt achter op VSCO met nog 2 wedstrijden te spelen. SVI zal dus moeten en Oene zal er alles aan doen om de 3e periode binnen te halen. Dus kom de ploeg zaterdag allemaal weer massaal steunen, net zoals de afgelopen weken. En misschien kunnen we dan zaterdag weer een feestje vieren na afloop.

Dan nog even terug naar afgelopen zaterdag. Namens het 1e feliciteren wij Oene 2 met het behalen van het kampioenschap. Theo Scholten en zijn mannen hebben een topprestatie geleverd, het was geloof ik 32 jaar geleden dat dit elftal kampioen is geworden.

Opstelling:

Pupil van de week: Imre van den Dool