Oene heeft voor de 4e keer op rij gewonnen, maar het maakte het zichzelf wel ontzettend moeilijk. De ploeg had namelijk in de 1e helft al afstand moeten nemen. Oene had de 1e helft weinig te duchten van het slappe SEH, je kon niet zien dat de ploeg voor haar laatste kans ging. SEH moest namelijk winnen om het gat van 8 punten – en een wedstrijd meer gespeeld dan Oene – te verkleinen. Eigenlijk telde alleen de winst voor SEH.

Oene start vandaag goed. Yve Hilberink speelt in de 16 meter knap 2 man uit, maar van een meter of 7 schiet hij rakelings naast. In de 5e minuut is er weer een beste kans voor Oene. Men komt er weer door aan de linkerkant, Yve legt de bal goed terug op Arjan Gerrits, maar weer gaat hij rakelings naast. In de 10e minuut is de eerste uitval van SEH. Een voorzet van links dwarrelt zomaar op de lat en Oene komt met de schrik vrij. Oene pakt het hierna weer goed op. Het middenveld heeft Oene goed in handen en men komt er steeds gevaarlijk uit via de zijkanten. In de 30e minuut is het Jim Schaap die zich knap vrijspeelt in de 5 meter, maar ook hij vergeet simpel te scoren en schiet via de lat over. En dan eindelijk in de 40e minuut is het zover. Arjan Gerrits speelt zich goed vrij en passt richting Jesse Teeuwen in de 16. Jesse plaatst de bal beheerst in de verre hoek en zo komt Oene zeer verdiend op voorsprong. Vlak voor rust krijgt SEH haar 1e grote kans. Oene lijdt veel te simpel balverlies voorin; de lange bal valt precies goed voor de spits van SEH en hij komt vrij voor Herman Balk. Gelukkig pakt Herman deze inzet uitstekend. En zo gaat Oene zeer verdiend rusten met een 0-1 voorsprong.

In de rust gaat het goed te keer in de kleedkamer bij SEH. Oene weet wat er gaat gebeuren in de 2e helft, maar is toch de controle over de wedstrijd een beetje kwijt. Steeds is men te laat en SEH gooit er fysiek een schepje bovenop. Oene is ook zeer onrustig aan de bal, waardoor er veel ruimte ligt voor de tegenstoot.

Meteen na rust krijgt SEH al een grote kans. Door dom balverlies van Arjan Gerrits krijgt de spits van SEH een vrije schietkans, maar weer staat Herman op de goede plek. In de 50e minuut is er een balverlies van SEH. Oene is er met 5 man uit en er ontstaat  een mooie aanval voor de goal van SEH. Benjan Smit is net een tel te laat om de wedstrijd op slot te gooien. Even later moet Oene de wedstrijd beslissen. Weer komt men er snel uit en is het 4 tegen 2. Yve Hilberink doet eigenlijk alles goed, hij had alleen de laatste bal moeten afleggen want er stonden 2 man helemaal vrij voor de goal. Yve gaat echter zelf en schiet rakelings naast. Weer is er een kans verspeeld om de wedstrijd op slot te gooien. En zoals vaker in het voetbal: als je de kansen zelf niet afmaakt dan doet de tegenstander het wel. Oene heeft geen antwoord op de steeds opkomende rechtsback van SEH. In de 60e minuut. komt hij er voor de zoveelste keer door. Hij geeft een goede voorzet en de bal wordt goed ingekopt: 1-1. SEH voelt dat er meer inzit en zet vol aan. Oene heeft het moeilijk, men vergeet gewoon te voetballen en loopt steeds maar achteruit. SEH komt een paar keer gevaarlijk door, maar de voortzetting is gelukkig niet al te best. En dan krijgt de laatste man van SEH in de 68e minuut een rode kaart. Hij kan niet anders dan de doorgebroken Jim Schaap neerleggen om de 1-2 te voorkomen, en kan dan ook meteen vertrekken. De vrije trap die daarna volgt gaat hoog over. Nu komt er voor Oene nog meer ruimte en dat is ook te zien in de 73e minuut met een fantastische goal van Yve. Hij ontvangt de bal op de middenlijn, omspeelt 3 man en schiet de bal beheerst binnen: 1-2. Meteen vanaf de aftrap hanteert SEH een lange bal. Oene krijgt de bal niet weg en de inzet gaat maar net naast. SEH gooit alles in de strijd en Oene loopt weer achteruit . In de 80e minuut is het ineens 2-2, weer komt de rechtsback goed op. De voorzet wordt gepakt door de keeper van Oene, maar de spits van SEH schiet de bal toch binnen. Iedereen van Oene kijkt verbaasd, want de keeper had volgens veel toeschouwers gewoon de hand op de bal, maar de goed leidende scheidsrechter keurt hem toch goed. Oene zet toch nog een keer vol aan en krijgt ook weer een beste kans. Yve is er weer door, maar zijn voorzet wordt net niet binnen gelopen bij de 1e paal door Jim Schaap. En dan komt Oene in de 89e minuut op een verdiende voorsprong. De ingevallen Sander ter Beek speelt zich knap vrij en schiet de bal van buiten de 16 onhoudbaar binnen in de verre hoek. Er volgt een ontlading bij de vele toeschouwers en zo sleept de ploeg de 4e overwinning op rij binnen.

Maar wat heeft het dit keer veel moeite gekost en wat heeft de ploeg veel kansen gehad om de wedstrijd veel eerder op slot te gooien. Wat is het dan lekker dat het in de slotfase toch nog lukt. De ploeg is nu bijna zeker dat het niet rechtstreeks gaat degraderen. Om de nacompetitie te ontlopen heeft de ploeg ook weer uitstekende zaken gedaan, de ploegen boven Oene verspeelden ook weer punten. Volgende week speelt Oene thuis tegen WZC uit Wapenveld. Uit was het een gelijkspel en Oene kan thuis dan misschien voor de 5e overwinning op rij gaan. Want ook in deze wedstrijd is Oene niet kansloos. En als de ploeg dan wéér 3 punten haalt, kan men ineens bóven de streep van de nacompetitie staan. Dus kom de ploeg weer massaal steunen. Afgelopen zaterdag waren er heel veel langs de lijn met een rood/wit hart en dat heeft de ploeg weer goed gedaan om tot de laatste minuut voor de 3 punten te gaan.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Gijs Hanekamp-Paul van Bussel-Ruben Kamphuis-Benjan Smit-Wiljan van Hell-Jesse Teeuwen-Yve Hilberink-Arjan Gerrits (75e Sander ter Beek)-Jim Schaap