Oene heeft er weer 3 zeer belangrijke punten bij, uit werd met 1-2 gewonnen. Een overwinning die na 90 minuten denk ik wel terecht was, gezien de kansen. Maar een groot compliment naar de ploeg, de wedstrijd werd echt over de streep getrokken. En daar heeft het grote supportersaantal dat was meegereisd deze middag, zeker een aandeel in gehad. Een dubbeldekker vol, én de mensen die met eigen vervoer waren. Ik denk dat er zeker zo’n 125 supporters aanwezig waren met vuurwerk en fakkels voor en aanmoedigingen tijdens de wedstrijd. Nog bedankt namens Oene 1, jullie hebben de ploeg door een aantal moeilijke momenten geholpen.

De eerste 15 minuten is er voor Oene niet veel aan de hand, de tegenstander heeft iets meer balbezit maar wordt niet echt gevaarlijk. Oene loert op de counter met de snelle voorhoede; men wist dat de achterste linie van Olympia het minste was van de ploeg en dat was ook wel te zien vandaag. In de 15e minuut komt Jim Schaap vrij de 16 binnen, maar zijn inzet is te slap. Daarna probeert Olympia het, maar door het hobbelige veld gaan 2 mogelijkheden verloren. Oene is dus gewaarschuwd. In de 25e minuut moet Oene op voorsprong komen. Het is weer Jim Schaap die de achterhoede van Olympia te snel af is. Nu komt hij vrij voor de keeper maar de bal gaat centimeters naast. Vanaf de 30e minuut wordt Olympia iets sterker en krijgt het een aantal kleine mogelijkheden. Eerst is het de nr.13 die slim wordt aangespeeld na een vrije trap. Niemand van Oene let op en gelukkig gaat de bal over. Weer een aantal minuten later neemt Oene te veel risico achterin. Op dit veld moet je dat niet doen en gewoon de lange bal hanteren. Weer komt Olympia erdoor na een foutje achterin. Gelukkig voor Oene wordt het niet goed uitgespeeld. En dan beslist Oene binnen 5 minuten de wedstrijd. 2x is Jim Schaap de gevierde man bij Oene. Eerst passt Sander ter Beek een mooie bal over de verdediging heen, Jim is iedereen te snel af en scoort beheerst de 0-1. Een aantal minuten later stuurt Jesse Teeuwen, de beste man aan Oener zijde deze middag, 3 man het bos in. Hij geeft een perfecte steekbal op Jim Schaap, weer staat Jim vrij voor de doelman en schiet de 0-2 binnen. Alles wat Oene is, ontploft langs de zijlijn en op de tribune. En zo gaat Oene rusten met een verdiende 0-2 voorsprong.

Na rust volgt een fantastische pot voetbal met alles erop wat een wedstrijd spannend maakt: strijd, passie, veel kansen missen enz. Olympia dat alles of niets gaat spelen en strijdt voor een laatste kans, en Oene dat van de ruimte had moeten profiteren. Met het inbrengen van een nieuwe spits heeft Oene het lastig en in de 59e minuut is het dan ook raak. Oene vergeet tot 2x toe in te grijpen en de spits scoort de 1-2. Oene heeft het moeilijk en vergeet te gaan voetballen. Weer 5 minuten later heeft men heel veel geluk dat de 2-2 niet valt. Een mooie aanval over rechts van Olympia komt bij de 2e paal. Tot 2x keer toe brengt de uitstekende doelman van Oene redding en sleept hij Oene erdoor heen. Het spel golft op en neer. Een minuut later kan Oene de wedstrijd beslissen. Een schot van Benjan Smit van buiten de 16 belandt op de paal, maar de rebound wordt goed binnen geschoten door Jim Schaap. Helaas staat hij buitenspel. Oene krijgt ruimte om via de counter toe te slaan, maar lijdt soms knullig balverlies. In de 80e minuut gaat een kopbal net naast. Weer een minuut later volgt slordig balverlies op het middenveld maar opnieuw brengt Herman Balk goed redding. In de laatste 10 minuten moet Oene de wedstrijd beslissen. We hebben zoveel 100% kansen gezien maar het is nog steeds een raadsel dat er geen 1 is binnengeschoten. Benjan Smit, Arjan Gerrits, Jesse Teeuwen, enz. weten de trekker niet over te halen en houden Olympia in de wedstrijd. Na 97 minuten klinkt eindelijk het verlossende fluitje van de uitstekende scheidsrechter van deze middag, en heeft Oene de zeer belangrijke 3 punten binnen.

Een groot compliment aan de ploeg, dit was een echte teamoverwinning.  En natuurlijk aan de 12e man die er was in deze uitwedstrijd. De uitslagen op de andere velden waar ook gunstig voor Oene. De ploeg stijgt naar de 8e plek en staat nu 3 punten los van de 11e en 8 punten van de 12e plek. Deze plekken gaan strijden in de nacompetitie. De ploeg heeft denk ik nog 3 punten nodig om zich veilig te spelen. In de 3e periode heeft Oene nu 18 punten uit 6 wedstrijden. Volgende week thuis tegen de nummer laatst RDC heeft Oene nog wat recht te zetten. De uitwedstrijd werd namelijk verloren met 2-1. Als men de 3 punten binnen haalt en ESC verliest van VSCO, ja dan kan ….. Maar dat is nog niet belangrijk, het eerste doel is veilig gaan spelen volgende week en er niet te gemakkelijk over gaan denken. Want RDC heeft dit seizoen 3 punten gehaald en van wie zijn deze punten…. We hopen weer dat de sfeer op de tribune fantastisch is. 0m 12.00 uur gaan we eerst met alle supporters het 2e naar het kampioenschap schreeuwen en daarna is het eerste pas aan de beurt. Namens Oene 1 wensen wij het 2e elftal veel succes in deze wedstrijd. Wat zal het mooi zijn als ze na – denk ik – 30 jaar weer eens kunnen promoveren.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Gijs Hanekamp-Patrick Kamphuis-Ruben Kamphuis-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Jesse Teeuwen-Sander ter Beek (65e Mike van Bussel)-Jim Schaap-Yve Hilberink (80e Arjan Gerrits)