Het bestuur van v.v. Oene heet alle aanwezigen van harte welkom voor de play-offwedstrijd in de 1e ronde voor een plaats in de 2e klasse tussen Oene 1 – O.Z.C. 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van de voetbalvereniging Ommen. Tevens heten wij de scheidsrechter van vanmiddag de heer Van Koolwijk uit Angeren en zijn beide assistenten de heren Muller uit Aalten en Ten Voorde uit Hengelo OV van harte welkom.

Vandaag staat de eerste play-off wedstrijd tussen Oene en O.Z.C. op het programma. De winnaar over de twee wedstrijden zal door gaan naar de laatste ronde van de play-offs. De ploeg uit Ommen eindigde dit seizoen op een 11e plaats in de 2e klasse. Waar Oene nog nooit in de 2e klasse gespeeld heeft, is juist de 2e klasse de afgelopen 17 jaar het domein geweest van de Ommenaren. Na het kampioenschap in de 3e klasse in het seizoen 2000/2001 verbleef het 14 seizoenen in de 2e klasse waarna een degradatie volgde. Eén seizoen verbleef de ploeg in de 3e klasse maar via de play-offs keerde het vorig seizoen weer terug naar de 2e klasse.

De rood-witten uit Oene speelden in het seizoen 2003/2004 voor het laatst in de play-offs om promotie naar de 2e klasse. Na het uitschakelen van S.D.S.’55 ging het mis tegen Blauw-Geel’55. Oene maakte een zeer vreemd seizoen door. In februari stond de ploeg nog op een 12e plaats maar door een zeer knappe eindsprint werd degradatie ontweken en werd de 3e periode binnen gehaald. Daarom begint de ploeg vandaag aan het toetje van het seizoen.

Oene en O.Z.C. zijn elkaar voor het laatst in het seizoen 1992/1993 in competitieverband tegen gekomen. In Ommen werd het 2-1 voor de Ommenaren en in Oene werd het 2-0 voor de Oenenaren. Uitslagen waar de Oener ploeg nu voor zou tekenen want dat zou de finaleronde in de play-offs betekenen. De winnaar van deze tweeluik zal spelen tegen Bergentheim of S.V.I. om een plaats in de 2e klasse.

Namens het bestuur van v.v. Oene wensen wij iedereen een prettige, goede en sportieve middag  toe.