Oene heeft de goede reeks voortgezet en behaalde zaterdag haar 3e overwinning op rij. Deze overwinning kwam pas tot stand in de blessuretijd waarin 2 doelpunten vielen voor Oene. Vandaag speelde Oene in dezelfde opstelling als vorige week, dus nog steeds zonder de geblesseerde spelers Patrick Kamphuis en Patrick Kers. Met een volgepakte tribune (de sfeer was echt geweldig deze middag) begon de wedstrijd om 14.30 uur.

De eerste doelpoging is voor Teuge. Uit een corner wordt maar net naast gekopt. Teuge is iets beter de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Het grootste gevaar kwam deze middag van de beste speler uit deze klasse , Jasper van Oorspronk. Met de bal aan de voet is hij haast niet af te stoppen. In de 7e minuut is er zo’n moment. Van Oorspronk komt met de bal aan de voet goed door, maar gelukkig glijden 2 spelers van Teuge te laat in bij de 2e paal en gaat deze grote kans voorbij. Na 10 minuten komt Oene beter in de wedstrijd en in de 12e minuut is het dan ineens raak via de uitblinker deze middag, Yve Hilbrink. Het is Paul van Bussel die een perfecte pass geeft over de verdediging van Teuge, Yve is erdoor en schiet de bal beheerst binnen: 1-0. In de 20e minuut moet Oene op 2-0 komen middels een niet te missen kans voor Benjan Smit. Het is weer Yve Hilberink die zijn tegenstander te slim af is, hij legt de bal op de 5 meter neer voor Benjan. Misschien zat er een hobbeltje in het kunstgras, want Benjan schiet hem naast. Het spel golft op en neer, en Van Oorspronk is steeds een plaaggeest voor Oene. In de 23e minuut is hij er weer vandoor met de bal aan de voet. Opnieuw een beste voorzet, maar weer zijn de spitsen van Teuge te laat. Een minuut later krijgt Teuge een vrije trap op het middenveld. Heel slim laat Van Oorspronk zich inzakken en geeft hierna een perfecte bal in de 16. Een verdediger van Oene is te laat en de spits van Teuge gaat neer. De penalty wordt goed binnengeschoten: 1-1. Hierna 2 mogelijkheden voor Oene, weer is het Yve die erdoor is en een goede voorzet geeft bij de 2e paal. Wiljan kopt hem prima, maar de keeper van Teuge pakt hem goed. De laatste 10 minuten is Teuge de betere ploeg en heeft Oene het moeilijk. Vooral op het middenveld krijgt men teveel ruimte. Oene loopt teveel achteruit en in de 37e minuut staat de spits van Teuge met een steekbal ineens vrij voor de goal: 1-2. In blessuretijd is er nog een kans voor Ruben Kamphuis. Uit een voorzet kopt hij goed, maar weer is de keeper van Teuge erbij. Oene gaat rusten met een 1-2 achterstand waarbij beide ploegen een aantal kansen hebben gehad.

Na rust toch wel een lekkere wedstrijd voor de vele toeschouwers: een sterker Oene en een Teuge dat ver terug viel. Oene stak conditioneel veel beter in elkaar dan Teuge. En misschien wel het belangrijkste: Jasper van Oorspronk werd na een uur gewisseld en dat deed de wedstrijd helemaal kantelen.

In de 68e minuut pas eerste beste kans van de 2e helft. Het is Jesse Teeuwen die een uithaal vanaf 20 meter uit de bovenhoek geplukt ziet worden door de keeper van Teuge. En dan in de 70e minuut een weergaloze actie van Yve Hilbrink. Op de achterlijn poort hij zijn directe tegenstander. Hij geeft de bal hard voor bij de 1e paal en Jim Schaap schiet hem goed binnen: 2-2. Oene voelt dat er veel meer inzit deze middag en Teuge is de controle over de wedstrijd gewoon kwijt. Oene krijgt geen echt grote kansen meer maar Teuge is eigenlijk helemaal niet meer gevaarlijk. Iedereen denkt dat deze wedstrijd op 2-2 zal gaan eindigen, maar dan, in de 91e minuut, zet Oene nog een keer aan. Eerst is er een vrije trap voor Oene. Sander ter Beek legt aan vanaf 25 meter en schiet de bal snoeihard onderin de hoek. De keeper kan nog net de bal verwerken tot corner. Uit deze corner – die eerst wordt afgeslagen en meteen weer wordt teruggebracht in de 16 – wordt het kopduel gewonnen door Wijnand van Eek. De bal komt voor de voeten van Jim Schaap en dan begaat de verdediger een wel hele domme overtreding, Jim wordt naar beneden getrokken en de scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. De penalty wordt feilloos binnengeschoten door de man van de wedstrijd Yve Hilbrink en de tribune barst bijna uit zijn voegen: 3-2. Meteen vanaf de aftrap probeert Teuge de gelijkmaker te maken, maar direct wordt de bal voorin verspeeld. Oene komt er met 4 man uit tegenover 1 verdediger van Teuge. De bal komt bij Sander ter Beek terecht op de 16. Hij draait, wil schieten, wil gaan afleggen op Jim Schaap maar ziet dan ineens dat het doel leeg is en schiet hem heel rustig binnen: 4-2.

Oene wint deze wedstrijd en ik denk dat ze vandaag de voegen aan het herstellen zijn in de tribune, want wát een ontlading. Oene wint 3 keer op rij en heeft een klein beetje aansluiting gekregen met Vevo om zo de nacompetitie te ontlopen. Maar zover is het nog lang niet. Volgende week de hele belangrijke wedstrijd uit tegen SEH. Oene staat 8 punten voor en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst is SEH zo goed als gedegradeerd. Weet Oene weer de 3 punten mee te nemen, dan komt men weer dichter bij de ploegen die boven Oene staan. Dus kom de ploeg massaal steunen, want afgelopen zaterdag hebben jullie de ploeg erdoor gesleept. Nogmaals bedankt daarvoor. De complimenten aan de hele ploeg; we zijn er in blijven geloven en tot het einde van de wedstrijd er vol voor gegaan.

Opstelling Oene: Herman Balk-Berthold Gerrits-Gijs Hanekamp-Paul van Bussel-Ruben Kamphuis-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Jesse Teeuwen (83e Wijnand van Eek)-Jim Schaap-Yve Hilberink-Arjan Gerrits (80e Sander ter Beek).

Zie ook: http://www.nwvfoto.nl/sport/vv-oene-haalt-opnieuw-drie-punten-binnen-dit-maal-thuis-tegen-teuge

Pupil van de week: Lars Bibo