Oene heeft vandaag een belangrijke overwinning geboekt bij het hoger geplaatste ESC uit Elburg. Een verdiende overwinning, gezien de kansenverhouding. Het veldspel van beide ploegen was van een niet al te hoog niveau, maar bij Oene was de wil om te winnen veel meer aanwezig dan bij de thuisploeg.

Hoewel Oene een 3 tal basisspelers mist, komt het heel goed uit de startblokken en is het binnen 3 minuten al raak. Arjan Gerrits schiet over de verdediging van ESC, Yve Hilbrink is eerder bij de bal dan de twijfelende keeper en lobt de bal in het lege doel . ESC drukt daarna iets en is een paar keer dreigend, maar tot een echte kans komt het niet. In de 11e minuut een grote kans voor Oene. Jim Schaap is er door, na weer een diepe bal over de verdediging, maar hij vergeet de trekker over te halen. De rebound had er wel in gemogen via Yve Hilbrink, maar zijn inzet gaat rakelings naast. In de 15e minuut maakt een verdediger van ESC een ongelukkige slijding op Yve. Beide scheenbenen komen tegen elkaar en de verdediger van ESC breekt hierbij zijn scheenbeen. Namens Oene 1 heel veel sterkte met je herstel. In de 16e minuut pareert de Oener doelman een schot van ESC. Hij stompt de bal half weg buiten de 16, maar de bal wordt direct op de lege goal gespeeld. De doelman van Oene haalt de bal achter de lijn weg, maar de scheidsrechter staat te ver weg en ziet geen doelpunt. In de 25e minuut moet Oene op 0-2 komen. Paul van Bussel schiet over 40 meter perfect over de verdediging van ESC heen en weer is het Yve die vrij voor de keeper komt. Zijn lob gaat centimeters over. Oene voelt dat er veel meer inzit deze middag en krijgt een paar minuten later 2 dotten van kansen. Eerst is het Stefan Kruitbosch die uit een corner helemaal vrij kan inkoppen bij de 2e paal, maar zijn inzet gaat via een been net niet het doel in. Uit de corner die volgt kan Arjan Gerrits helemaal vrij aanleggen vanaf 14 meter. De keeper staat al op het verkeerde been, maar de inzet gaat weer centimeters naast. En dan, in de 32e minuut, denk ik dat de scheidsrechter de niet gegeven goal van een aantal minuten daarvoor een beetje wil goedmaken. De bal gaat via de heup van Gijs Hanekamp achter, maar de scheidsrechter wijst ineens naar de stip. Gelukkig voor Oene stopt Herman Balk deze penalty en wordt in de rebound knullig naast geschoten. Het spel golft steeds op en neer zonder echte uitgespeelde kansen. In de 35e minuut komt weer een bal over de verdediging van ESC. Jim Schaap is er door, maar in plaats van voor de verdediger langs te snijden, loopt hij rechtdoor. Net voordat hij wil afronden, kan de verdediger met een slijding de bal wegwerken. In de 45e minuut is er nog een kleine kans voor ESC. Patrick Kers verkijkt zich op een lange bal en de rechtsbuiten is erdoor, maar gelukkig voor Oene gaat deze kans voorbij. En zo gaat Oene rusten met een terechte 0-1 voorsprong.

De eerste 15 minuten na rust zijn voor ESC. Eerst is het de keeper van Oene die een bal loslaat, maar hij herstelt zich net op tijd. Weer 2 minuten later een schot van 16 meter. Ook hier heeft de keeper van Oene geen problemen mee. In de 55e minuut raakt Patrick Kers de rechtsbuiten van ESC. Hier zou een penalty op zijn plaats zijn, maar gelukkig voor Oene wuift de scheids dit weg. Oene heeft het moeilijk, maar komt er af en toe wel gevaarlijk uit via de ingevallen Jasper Mosterd en Yve Hilberink. ESC krijgt nog een beste kans. Via een vrije trap kopt men rakelings naast bij de 2e paal. Hierna komt Oene weer veel beter in de wedstrijd. Eerst is het Jesse Teeuwen die goed wordt vrijgespeeld in de 16 na een mooie aanval. Hij komt vrij voor de doelman maar via zijn been wordt het een corner. Daarna is het Jasper Mosterd die de 0-2 kan maken, maar ook hij vergeet de trekker over te halen. En dan in de 69e minuut een actie van de beste man aan Oener zijde, Yve Hilberink. Hij pikt de bal op het middenveld op en lanceert zichzelf. De verdediger van ESC heeft zeker 5 meter voorsprong, maar Yve is veel sneller. De aanvoerder van ESC kan niets anders doen dan aan de noodrem te trekken en op randje 16 legt hij Yve neer. ROOD en een vrije trap voor Oene. De keeper zet de muur helemaal verkeerd neer en Arjan Gerrits schiet snoeihard de 0-2 binnen. De wedstrijd is nu wel gespeeld en Oene moet gewoon verder uitlopen. Het krijgt binnen 5 minuten 2 100% kansen. Eerst is het weer Yve Hilbrink die vrij voor de keeper naast schiet. Iets later staat Benjan Smit na een mooie diepe bal ook vrij voor de keeper, maar ook hij vergeet de trekker over te halen. ESC krijgt nog een kans via de nr. 10, maar zijn inzet spat van de vuisten van Herman Balk.

En zo wint Oene deze uitwedstrijd gezien de kansen verdiend met 0-2. Het veldspel van beide ploegen was van een niet al te hoog niveau, maar Oene knokte zich vandaag als team naar de overwinning. De ploeg bleef dit seizoen vaak met lege handen staan na een nipte nederlaag, maar vandaag kreeg de ploeg loon naar werken. Nu eerst 2 weken rust, dan kan Oener aanvoerder Patrick Kamphuis proberen terug te komen.  Daarna start Oene de uitwedstrijd tegen Hatto Heim. Een tegenstander waar zeker mogelijkheden liggen voor Oene, gezien de eerste wedstrijd van het seizoen in Oene waar het 1-1 werd.

Opstelling Oene: