Oene heeft thuis verloren van DSV met 1-3, wat gezien de hele wedstrijd wel een terechte uitslag was. DSV troefde Oene af op felheid en de wil om dit duel tot een goed einde te brengen. Niet voor het eerst dit seizoen lag de bal al binnen een minuut achter doelman Herman Balk, en kon het strijdplan meteen overboord. Oene startte vandaag veel te slap aan het duel en liep de eerste 25 minuten achter de feiten aan. Steeds was men 2e bij een afvallende bal en ging men veel te slap de duels in. DSV speelde ook niet heel goed deze middag en kreeg ook niet heel veel kansen de 1e helft, maar er was wel steeds dreiging van de 2 spitsen die het de Oener verdediging heel lastig maakten.

Meteen in de eerste minuut krijgt de spits van DSV een diepe bal toegespeeld. 3 man van Oene denken de bal te onderscheppen, maar ze tasten alle 3 mis en de spits kan vrij de 16 binnen komen en beheerst binnenschieten. De eerste 25 minuten gebeurt er verder niet zoveel, er zijn geen kansen voor beide ploegen. Na 29 minuten krijgt Oene dan een eerste kans, het is Arjan Gerrits die hoog overschiet na een mooie aanval over de rechterkant. DSV deelt ondertussen een paar plaagstootjes uit maar de Oener doelman wordt niet echt getest. In de 38e minuut is het ineens 1-1. Een vrije trap van Arjan Gerrits komt bij de 2e paal bij de vrijstaande Patrick Kamphuis. Patrick kopt goed, maar via de keeper komt de bal weer in de 5 meter en Benjan Smit kopt hem goed binnen. Oene is de laatste 5 minuten van de 1e helft wel goed bij de les en krijgt nog één mogelijkheid via weer Patrick Kamphuis. Zijn schot van 20 meter kan nog net tot corner verwerkt worden door de keeper. Zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. Een tussenstand waar Oene het meest tevreden over is, want DSV heeft de 1e helft de controle over de wedstrijd.

Na rust is Oene feller en in de 56e minuut moet Oene op 2-1 komen. Jim Schaap loopt de achterhoede van DSV eruit op snelheid, schiet ook nog op de goal, maar zijn inzet gaat centimeters naast. Na 60 minuten neemt DSV de controle weer over en krijgt het via de nr.10 een mooie kans, zijn schot wordt echter goed gepakt door Herman Balk. En dan geeft Oene binnen 4 minuten de wedstrijd uit handen. Tot 2x toe wordt er slecht uitverdedigd. Eerst is het Paul van Bussel die een bal half weg werkt. De spits is er weer door en legt goed breed op Alfred Hofmeijer die simpel de 1-2 scoort. Weer een doelpunt deze middag die men zo weggeeft. En 3 minuten later gebeurt hetzelfde. Nu is het Gijs Hanekamp die te lang wacht om een bal simpel weg te schieten. Die bal wordt verspeeld, een speler van DSV wordt iets aangetikt en krijgt een penalty. Deze wordt feilloos binnengeschoten: 1-3. Oene probeert nog alles of niets te spelen en krijgt meteen een minuut later een dot van een kans. Het is Patrick Kamphuis die de doelman ziet uitkomen, hij schiet een mooie lob maar de bal verdwijnt net over het doel. Hierna bloedt de wedstrijd dood en gebeurt er niet veel meer. Oene is moe gestreden en DSV vind het wel goed. Na 90 minuten staat er een verdiende 1-3 voor DSV op het scorebord.

De doelpunten werden deze middag wel heel makkelijk weggeven, en DSV was deze middag gewoon feller in de duels. Na 6 overwinningen op rij kan dit natuurlijk een keer gebeuren. Maar de komende 2 wedstrijden moeten de felheid en de wil om een wedstrijd over de streep te trekken er wel zijn. Het zijn wedstrijden tegen ploegen die onder Oene staan. Eerst is de uitwedstrijd tegen Olympia ’28. Deze ploeg zal moeten winnen om de nacompetitie te ontlopen, en voor Oene is het ook van belang om de 3 punten mee te nemen. De ploeg staat nog 1 punt voor op de nacompetitieplek. Aan de support zal het volgende week zeker niet liggen, de dubbeldekker is inmiddels volgeboekt en men zal zeker een 12e  man zijn voor Oene. Een wedstrijd met veel belang voor beide ploegen dus het kan niet anders dan dat het een spannende pot zal gaan worden. Dus mannen volgende week vol gas en strijd en passie dan komt het goed.

Opstelling:

Pupil van de week: Gerjon Keizer