Oene speelde zich vorige week veilig en had nog een toetje tegoed. In een fantastische 3e periode leed het team nog geen enkele nederlaag, het speelde alleen gelijk tegen het sterke SVI. De ploeg begon afgelopen zaterdag met een voorsprong van 3 punten en een veel beter doelsaldo (+6) dan de laatste overgebleven concurrent ESC uit Elburg.

Bij de laatste thuiswedstrijd tegen Hattem is de tribune bomvol en staan er veel toeschouwers langs de lijn. Oene vliegt uit de startblokken met een fantastisch doelpunt in de 2e minuut! Met een snelle uittrap bereikt Herman Balk Sander ter Beek. Deze neemt de bal in één keer goed aan en opent diagonaal op Yve Hilbrink.  De bal valt precies over de verdediging van Hattem, Yve komt vrij voor de doelman en schiet de 1-0 binnen. Beter kan Oene niet beginnen aan de wedstrijd. De volgende 25 minuten golft het spel op en neer en krijgen beide ploegen een aantal mogelijkheden. Hattem voetbalt iets beter en krijgt in de 14e minuut een kans door veel te slap ingrijpen in de Oener verdediging. De spits van Hattem schiet gelukkig over. 10 minuten later krijgt Oene een leuke kans, de beste man aan Oener zijde Yve Hilberink is er weer door aan de linkerkant. Hij legt de bal goed breed, maar de Oener aanvallers lopen niet goed in en zo gaat deze mogelijkheid verloren. Hierna krijgt Hattem weer 2 dotten van kansen. De spits van Hattem kopt eerst over en een minuut later schiet hij over. De laatste 10 minuten zijn voor Oene. De ploeg komt in de 35e minuut op een 2-0 voorsprong. Een corner komt bij de 2e paal terecht, Patrick Kamphuis kopt hem goed voor de goal en Jim Schaap schiet de 2-0 binnen. Een minuut later is de wedstrijd beslist. Weer is het Yve Hilbrink die zijn directe tegenstander dol speelt. Hij legt de bal goed terug op Jesse Teeuwen die de 3-0 binnenschiet. Vlak voor rust krijgt Hattem nog een grote kans. Weer is het de nummer 9 die vrij voor Herman Balk komt maar gelukkig schiet hij naast en kan Oene rusten met een 3-0 voorsprong.

Na rust is hetzelfde spelbeeld. In de 50e minuut komt Oene op 4-0. Een streep van Stefan Kruitbosch van 20 meter verdwijnt in de linker bovenhoek. Oene laat leuk voetbal zien. In de 62e minuut krijgt Jesse Teeuwen een bijna niet te missen kans, maar hij schiet de bal op de lat. In de 65e minuut komt Hattem op 4-1. De nummer 11 scoort na een snelle uitval. Weer 5 minuten later verspeelt Patrick Kers knullig de bal op het middenveld. Alles ligt open, maar gelukkig schiet de nr. 9 naast. 10 minuten voor tijd komt Oene op 5-1. Een vrije trap van Arjan Gerrits kan nog net gekeerd worden door de doelman van Hattem, maar de rebound wordt goed binnen geschoten door Jordi Hartman. De mooiste goal van deze middag wordt echter gemaakt door Hattem. In de 85e minuut wordt de eindstand bepaalt op 5-2 door een schitterende vrije trap in de bovenhoek.

Oene heeft de 3e periode binnen en kan gaan feestvieren, het onmogelijke is waargemaakt. Niemand gaf Oene nog een stuiver na de uitnederlaag bij Vevo, maar 9 wedstrijden verder is er LIJFSBEHOUD EN EEN PERIODETITEL. Volgende week zaterdag 20 mei speelt Oene eerst thuis tegen OZC uit Ommen. Op 23 mei volgt dan de uitwedstrijd. Oene zal er alles aan doen om het sprookje langer te laten duren. De ploeg hoopt weer op de geweldige steun van de supporters. Dus kom allemaal in het rood/wit van jeugdleden tot …. , zodat de tribune helemaal vol is met rood/wit.

Opstelling Oene:

Pupil van de week: Stijn Hamer