Het bestuur van v.v. Oene heet alle aanwezigen van harte welkom op sportpark De Hoge Kamp voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tussen Oene 1 en Hattem 1. Een speciaal woord van welkom gaat uit naar het bestuur, spelers, trainer(s), begeleiding en supporters van onze gasten uit Hattem. Tevens heten wij de scheidsrechter van vanmiddag, de heer Kiremit uit Almelo, van harte welkom.

Wie had 3 maanden geleden verwacht dat de laatste competitiewedstrijd tegen Hattem de wedstrijd zou worden om dat ene puntje te pakken om een plaats in de play-offs voor promotie te bewerkstelligen ? Dat kunnen niet veel mensen geweest zijn. En toch kan dit vandaag zo maar gebeuren voor de Oenenaren. Een goede serie in de afgelopen 3 maanden betekent directe handhaving en het ontlopen van de play-offs tegen degradatie maar wel (kans op) play-offs voor promotie. Een gelijkspel is vandaag voldoende en misschien een nederlaag ook wel. Het verschil met concurrent E.S.C. is 3 punten en 6 doelpunten in het voordeel van Oene. E.S.C. speelt vandaag tegen S.V.I. die nog een minieme kans maakt op het kampioenschap. Mocht Oene de play-offs halen dan zal het twee wedstrijden (in de 1e ronde) moeten spelen tegen de nummer 12 van de 2e klasse H.  Een plaats waar op dit moment vv Hellendoorn staat en waar anders O.Z.C. uit Ommen op terecht komt.

De tegenstander van vandaag uit Hattem speelt nergens meer voor. De ploeg speelt vandaag alleen nog maar voor de eer. Wat de uitslag vandaag ook wordt, de ploeg zal 5e blijven staan. Een knappe prestatie van deze club dat voor het 4e seizoen op de zaterdag uitkomt. Vorig seizoen werd de ploeg 9e en was toen het debuutjaar in de (zaterdag) 3e klasse na de promotie van 2 jaar geleden. Die promotie van Hattem ging toen in de play-offs (na het winnen van strafschoppen) ten koste van Oene. Oene daalde toen af naar de 4e klasse wat gelukkig maar tot één seizoen beperkt bleef. De laatste wedstrijd voor de winterstop ontmoetten beide ploegen elkaar in Hattem en won de Hattemse ploeg met 1-0.

Het bestuur van v.v. Oene wenst  iedereen een prettige, goede en vooral sportieve wedstrijd toe.