De derde wedstrijd na de winterstop. Onze meisjes hebben er weer zin in vandaag. Om kwart voor 8 staan ze paraat om naar Zwolle te gaan. We waren er nog nooit eerder geweest, dus het was niet vreemd dat ‘de harde supporterskern’ bij aankomst eerst in de verkeerde kantine koffie aan het drinken was, gelukkig werd dit door coach Rianne scherp opgemerkt en dus gauw naar de andere kant van het complex gelopen. Dat kun je hebben met die dubbele clubs die wel de sportvelden delen…
De eerste twee wedstrijden zijn al gewonnen, dus dat smaakt naar meer. De groep is bijna compleet, Anniek is afgestaan aan de D-meisjes en Nicky moest naar een feestje.
Lieke, Lisanne, Rosalie, Emma, Sophie, Fiënne, Joanneke en Julia moesten er, met maar 1 reserve, flink aan trekken. In de eerste helft was het vooral even aftasten en kijken hoe sterk de tegenstander is. De meisjes zijn nog niet echt op topsnelheid en dat is te merken aan het spel. Er zit geen pit in en de tegenstander staat af en toe bij het doel van Oene om te proberen een kans te creëren.
Vlak voor rust wordt het 0-1 door een klutsbal die er gelukkig in gaat. In de rust worden de meisjes streng toegesproken en wakker geschud door Lucienne en Rianne en dan is na de rust het hek van de dam. Oene vliegt over het veld en de enkele keer dat ze de bal verspelen aan de tegenstander wordt die weer snel veroverd en de aanval wordt dan vakkundig weer opgebouwd. Er wordt goed overgespeeld zodat Lisanne (3keer), Rosalie (2 keer) en Julia (2 keer) kunnen scoren, wat heerlijk dat de machine lekker loopt. Ze gunnen zelfs de tegenstander een puntje voor het moraal. Eindstand 1-7.
Op naar de volgende tegenstander, we lusten ze rauw!