Oene heeft er weer 3 belangrijke punten bij in de strijd tegen degradatie/nacompetitie door uit te winnen tegen Hatto Heim. Het winnende doelpunt viel 10 minuten voor tijd door Benjan Smit. Oene kreeg deze week een domper te verwerken door het afhaken van Patrick Kers met een enkelblessure. Maar Ruben Kamphuis vanuit het 2e had deze middag de zaakjes goed onder controle aan de linkerkant in de verdediging. Oene had het de eerste 35 minuten heel erg lastig tegen Hatto Heim en kwam er eigenlijk niet aan te pas. Hatto Heim liet goed combinatievoetbal zien via de rechterkant en kwam er een aantal zeer gevaarlijk door, maar gelukkig was steeds de eindpass niet goed.

In de 8e minuut is het dan ook al 1-0. Oene verdedigt wel heel slap uit. De bal komt via de rechtsback – die mee was opgekomen – voor de goal. De inzet kan nog worden gekeerd door Gijs Hanekamp, die liggend op de grond een schot blokkeert, maar de scheidsrechter ziet hier hands in en een penalty. De rebound wordt nog wel binnengeschoten maar de scheidsrechter wijst meteen naar de stip. De spits van Hatto Heim schiet hem binnen en zo staat Oene heel snel achter, wat op dat moment wel terecht was. Tot aan de  35e minuut heeft Oene het heel lastig. Veel duels op het middenveld worden verloren en men is onrustig aan de bal. Hatto Heim komt steeds goed door via de zijkanten, maar steeds is de eindpass niet goed voor de goal, waardoor Oene niet echt in de problemen komt. In de 33e minuut had Oene een goede mogelijkheid kunnen hebben als Arjan Gerrits een simpele steekbal op Jim Schaap had gegeven. Deze had dan een vrije doorgang gehad, maar Arjan wilde het net zoals Depay doen, echter zijn inzet ging hoog over. Oene komt steeds beter in de wedstrijd. In de 41e minuut komt er een vrije trap voor Arjan Gerrits op 30 meter. Hij schiet hem over de zes man sterke muur bovenin de kruising en zo staat Oene uit het niets op 1-1. Meteen na de aftrap is het al weer bijna 2-1, Oene feest iets te lang door en de rechtsback kan vrij doorkomen. Gelukkig let Herman Balk wel op en met een goede redding houdt hij Oene op de been.

Zo gaan beide ploegen rusten met een 1-1 tussenstand. Gezien het spelbeeld van de 1e helft niet terecht: Hatto Heim had het betere van het spel, maar kreeg ook niet echt hele grote mogelijkheden. En Oene scoorde uit een fantastische vrijetrap.

Na rust staat er een veel beter Oene. Oene heeft nu het middenveld meer in handen en komt er ook een paar heel gevaarlijk uit. In de 52e minuut denkt iedereen 1-2 voor Oene. Het netje trilt wel, maar de bal belandt in het zijnet. In de 58e minuut heeft Oene een beetje geluk.  Herman Balk wil snel het spel hervatten maar schiet tegen een speler van Hatto Heim op. Gelukkig verprutst deze speler deze kans door veel te gehaast te schieten. In de 68e minuut nog een goed schot van de nr.10 dat rakelings over gaat. In de aanval erop denkt heel Oene aan een penalty. Jim Schaap wordt aangetikt in de 16 maar de goed fluitende scheidsrechter van deze middag wuift dit meteen weg. Oene voelt dat er meer inzit deze middag en zet nog een keer vol aan. Een schot van Benjan Smit gaat nog rakelings naast. Maar in de 83e minuut is het dan toch raak. Vanuit een corner kan Benjan Smit ongehinderd de bal binnen tikken in de 5 meter en zo staat Oene op 1-2. En net zoals bij de 1-1 meteen vanaf de aftrap staat Oene weer te slapen achterin. Een inzet gaat echt rakelings over het doel van Herman Balk. Oene komt er via de counter nog 1 keer gevaarlijk uit, het is Arjan Gerrits die zich goed vrijspeelt. Maar zijn inzet wordt met een beste reflex goed gepakt door de keeper van Hatto Heim.

Na 95 minuten voetbal vindt de scheidsrechter het wel goed en zo heeft Oene haar 2e overwinning op rij binnen. Oene heeft nu een mooi gat van 6 punten met rechtstreekse degradatie en komt steeds dichter bij de ploegen die boven Oene staan. De spelers willen de massaal meegekomen supporters bedanken voor de mooie erehaag na de wedstrijd. Echt mooi om te zien hoe blij iedereen was. De wedstrijd was niet de beste die Oene speelde, maar hoe vaak speelde Oene dit seizoen heel behoorlijk en bleef het met lege handen achter? En nu speelt het iets minder en pakt men de punten wel. De complimenten aan de ploeg voor de wilskracht om de overwinning over de streep te trekken. Nu volgende week thuis tegen Teuge, ook hier is Oene niet kansloos. Uit was het 0-0 in een leuke wedstrijd. Wie weet wat er mogelijk is zaterdag, want Teuge is de laatste tijd niet echt gelukkig in de resultaten. Weet Oene er weer een overwinning uit te slepen, dan komt het weer dichterbij de andere ploegen die bij de nacompetitie staan. Dus kom de ploeg weer massaal steunen om de 3 punten in Oene te houden.

Opstelling Oene:

Herman Balk-Berthold Gerrits-Gijs Hanekamp-Paul van Bussel-Ruben Kamphuis-Wiljan van Hell-Benjan Smit-Jesse Teeuwen-Jim Schaap (75e Sander ter Beek) – Arjan Gerrits-Yve Hilberink.